23 mei 2024
Thumbnail voor Merknaam D-reizen beschikbaar bij overname

Merknaam D-reizen beschikbaar bij overname

SCHIPHOL - De directieleden van D-Reizen, Jan Henne de Dijn en Marije Haeck, hebben de merknaam D-Reizen vóór het faillissement uit het bedrijf gehaald. Dit bevestigt de advocaat van D-Reizen, Lucas Kortmann, aan Reisbizz.nl. De merknaam is volgens Kortmann gewoon beschikbaar als er een koper komt.


Bij het overhevelen van de assets gaat het niet alleen om de merknaam, maar zou het ook gaan om de recent ontwikkelde bedrijfsondersteunende software en de domeinnaam van de website. Kortmann bevestigt dat de merknaam is verhuisd vóór het uitspreken van faillissement, maar is niet op de hoogte van het verhuizen van de andere assets.

“Belangrijk bij deze verhuizing is dat de merknaam gewoon beschikbaar komt voor de kopende partij zodra er een doorstart of overname plaatsvindt”, aldus Kortmann.

Stille bewindvoerder
Kortmann zegt verder niet op de hoogte te zijn van het feit dat de huidige curator al als stille bewindvoerder betrokken was bij D-reizen vanaf december 2020, ruim voor het faillissement.

Prijsvrij-directeur Marc van Deursen bevestigt tegenover Reisbizz.nl dat hij samen met de Duitse aandeelhouder Rewe in gesprek was met het management van D-reizen over de overname van het bedrijf om een doorstart te maken.

Zonder het management
”We waren geïnteresseerd in een zo gezond mogelijke doorstart van een groot deel van D-reizen met het huidige management. Met dat traject zijn we gestopt", zegt Van Deursen. "We wachten nu op het memorandum van de curatoren om het proces via hen en zonder het management een vervolg te kunnen geven.”

Van Deursen zegt verder: “We hebben inderdaad begrepen dat het merk ook in een deal met de curator kan worden meegeleverd, met daarbij wel de nuance dat er dan een substantiële betaling aan het voormalige management dient te worden gedaan. Dat is in ieder geval wat wij tot op heden hebben vernomen.”

Eerder deze week bleek ook TUI Nederland met de curatoren in gesprek te zijn, aangezien het bedrijf een grote schuldeiser in het faillissement is. "Het is niet onlogisch dat in die gesprekken ook interesse in reisbureaus van D-reizen een onderwerp is”, meldde TUI Nederland-directeur Arjan Kers aan Reisbizz. Van een doorstart of overname van de volledige reisbureaugroep zou volgens Kers geen sprake zijn.