26 mei 2024
Thumbnail voor Met negatieve test geen quarantaine meer voor reizigers naar Italië

Met negatieve test geen quarantaine meer voor reizigers naar Italië

ROME - Italië schaft zondag de quarantaineverplichting af voor reizigers uit de Schengenzone, de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Israël, mits zij een negatieve coronatest hebben gedaan. Zo wil het Zuid-Europese land de herstart van het toerisme stimuleren. Momenteel geldt er nog de verplichting om vijf dagen in quarantaine te gaan na binnenkomst in Italië.


De regering van premier Mario Draghi is de coronamaatregelen steeds verder aan het versoepelen, nu het aantal besmettingen blijft dalen en steeds meer Italianen gevaccineerd zijn. Zo zijn de terrasjes, musea en bioscopen inmiddels weer geopend. Wél geldt er bijvoorbeeld nog een avondklok vanaf 10 uur ’s avonds.

Volgens Draghi is het herstel van het toerisme cruciaal om Italië uit de economische crisis te halen. Hij riep eerder deze maand al buitenlanders op om deze zomer een vakantie naar Italië te boeken.

Italië heeft nog niet bekendgemaakt of er iets verandert aan de testen die noodzakelijk zijn om Italië binnen te komen, nu de quarantaine wordt afgeschaft. Momenteel is het één van de weinige landen die behalve PCR-testen ook antigeensneltesten toestaan. Die zijn veel goedkoper en sneller, met de uitslag vaak al binnen een half uur.

In tegenstelling tot veel andere landen en gebieden in Zuid-Europa, lijkt Italië voorlopig wel een negatief reisadvies te houden van de Nederlandse overheid.