9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises introduceert nieuwste aanwinst MSC Seascape

MSC Cruises introduceert nieuwste aanwinst MSC Seascape

NEW YORK CITY - MSC Cruises heeft eerder deze week haar nieuwste vlaggenschip verwelkomd. Dit gebeurde tijdens een doopceremonie in de Manhattan Cruise Terminal in New York. Tijdens de doop van dit schip waren meer dan drieduizend gasten aanwezig.


Het nieuwe schip is het 21e schip binnen de vloot van de rederij en is het tweede schip dat in een maand tijd gelanceerd is. De MSC Seascape geeft cruisegasten een nieuwe ervaring met nieuwe gelegenheden en locaties. Het schip telt 2.270 hutten waar reizigers kunnen kiezen uit twaalf soorten ‘staterooms’ en suites. Verder heeft het schip verschillende luxueuze voorzieningen en bezit het onder andere over zes verschillende zwembaden, een promenade met uitzicht op de oceaan en een Yacht Club.

MSC Cruises zet zich met het nieuwe schip in voor duurzaamheid en beschikt over de nieuwste milieutechnologieën. Zo heeft het schip de beste afvalwaterbehandelingssystemen en SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction). Op deze manier is het voor de MSC Seascape mogelijk om tot wel 90 procent van stikstofoxide te verlagen.

Gisteren vertrok het nieuwe cruiseschip van Manhatten naar haar nieuwe thuis Miami. In het zonnige Florida is de MSC Seascape klaar voor haar eerste seizoen waar ze twee routes gaat varen. Eén route vaart langs de Oostelijke Caraïben en de Bahama’s, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. De tweede route passeert de Westelijke Caraïben en stopt in Mexico, de Kaaimaneilanden en Jamaica.