9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises verwelkomt alleen volledig gevaccineerde gasten

MSC Cruises verwelkomt alleen volledig gevaccineerde gasten

GENÈVE - MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat gasten volledig gevaccineerd moeten zijn en een COVID-19 test moeten ondergaan voordat ze aan boord gaan. Deze regelgeving geldt voor alle winterafvaarten over de gehele vloot van MSC Cruises. De maatregelen zijn aangescherpt om het maximale beschermingsniveau voor passagiers en medewerkers te garanderen.


Eerder gingen deze vereisten al van kracht voor alle winterreizen in andere regio’s, maar nu zijn de mediterrane afvaarten van de rederij daar ook aan toegevoegd. Dit betekent dat de maatregelen gelden voor reizigers die geboekt zijn op de MSC Grandiosa en de MSC Fantasia, die vanaf 4 december in de Middellandse Zee varen.

Volledig gevaccineerd
Reizigers worden als gevaccineerd beschouwd als ze meer dan 14 dagen voor het begin van hun reis volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en binnen 72 uur voor vertrektijd een negatief testresultaat kunnen afleggen. De maatregelen zijn van toepassing op alle gasten vanaf 12 jaar en ouder en komen bovenop de bestaande gezondheids- en veiligheidsregels. Deze regels houden in dat er een extra COVID-19 test moet worden afgelegd bij inscheping, samen met andere maatregelen tijdens het varen.

Gezondheid en veiligheid eerste prioriteit
“Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol heeft het voortouw genomen in de sector. Deze aanpak heeft onze gasten, onze bemanning en de bestemmingen die we met onze schepen bezoeken gerustgesteld en we zagen afgelopen winter met onze afvaarten in de Middellandse Zee dat we zelfs tijdens een nieuwe piek van de pandemie aan de wal onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de juiste manier konden aanpassen en het hoogste niveau van bescherming konden blijven bieden aan onze gasten en bemanning. Onze aanpak toont aan dat gezondheid en veiligheid onze eerste prioriteit zijn,” aldus Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises.

Elke geboekte gast die niet op tijd volledig gevaccineerd is voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen de reis tot een later tijdstip uit te stellen of om een terugbetaling aan te vragen. Een volledig overzicht van de reisvereisten per bestemming is te vinden via deze link