19 juli 2024
Thumbnail voor MSC ‘goed op weg’ om doelstellingen vermindering CO2 uitstoot te behalen

MSC ‘goed op weg’ om doelstellingen vermindering CO2 uitstoot te behalen

MSC Cruises heeft haar Duurzaamheidsrapport 2023 uitgebracht, waarin de prestaties op het gebied van milieu, sociale aspecten en governance worden geëvalueerd. De rederij wil de duurzaamheidsinspanningen zo transparant maken en onderstreept "de voortdurende toewijding aan een groenere en rechtvaardigere toekomst voor de maritieme industrie."

Het rapport belicht een aantal resultaten. "Zo is de CO2-intensiteit van de vloot is met 6,5 procent verminderd ten opzichte van 2022, wat een totale daling van 37,8 procent sinds 2008 betekent." Hiermee is MSC op koers om de IMO-doelstelling van 40 procent vermindering voor 2030 te halen. "Daarnaast werd het tweede LNG-aangedreven schip, MSC Euribia, gelanceerd. Dit schip behaalde netto nul broeikasgasemissies tijdens een reis van Frankrijk naar Denemarken."

In 2023 vervoerde MSC Cruises meer dan 4 miljoen gasten op 385 reisroutes naar 102 landen en de rederij bood 2.150 excursies aan. Het personeelsbestand bestond uit bijna 50.000 medewerkers uit 144 landen, met 18.866 nieuwe wervingen.

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de Cruise Divisie van MSC Group, benadrukt de voortdurende inzet voor duurzaamheid en het streven naar netto nul broeikasgasemissies tegen 2050, in samenwerking met diverse partners binnen de industrie. "We zijn in 2019 gestart met de publicatie van ons jaarlijks Duurzaamheidsrapport, waardoor dit ons vijfde rapport is. Gedurende die tijd is onze toewijding om onze doelen te bereiken even sterk gebleven. Dit weerspiegelt onze passie om niet alleen aan de verwachtingen van belanghebbenden te voldoen en door een complex regelgevend landschap te navigeren, maar ook om betekenisvolle, meetbare veranderingen teweeg te brengen die een langdurige positieve impact hebben op onze gasten, onze medewerkers en onze planeet”, aldus Pierfrancesco Vago.