21 mei 2024
Thumbnail voor MSC Group onthult nieuw luxe cruisemerk Explora Journeys

MSC Group onthult nieuw luxe cruisemerk Explora Journeys

GENÈVE – De MSC Group heeft de intrede van het bedrijf op de luxe cruisemarkt aangekondigd met de lancering van een nieuw merk voor de volgende generatie veeleisende luxereizigers: Explora Journeys. De eerste van vier luxe schepen zal in 2023 vertrekken, de overige schepen zullen in 2024, 2025 en 2026 gereed zijn.


Elk schip gaat gebruik maken van de nieuwste geavanceerde maritieme technologie om ontdekkingsreizen te bieden langs bestemmingen aan de kust op en buiten gebaande paden. “Het bouwen van een luxe merk dat de cruise-ervaring opnieuw zal definiëren en een eigen categorie zal creëren, is een lang gekoesterde visie van mij en mijn familie”, vertelt Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Group.

Uitkijken op zee
Met 461 suites en residenties aan de oceaan, kunnen gasten vanuit hun kamerhoge ramen en een persoonlijk privéterras uitkijken op zee. In samenwerking met Fincantieri bouwt Explora Journeys schepen, gebruikmakend van de nieuwste milieuondersteunende technologieën, terwijl ze klaar zijn om zich aan te passen aan alternatieve energieoplossingen zodra deze beschikbaar komen.

De schepen tellen veertien dekken met 64 privécabanas over drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad, met een intrekbaar glazen dak, maakt zwemmen bij alle weersomstandigheden mogelijk. De Explora schepen beschikken over een wellness met een ruime binnen-/buitenspa en fitnessruimte aan boord. De restaurants serveren wereldwijde culinaire gerechten, met een focus op gezonde ingrediënten die duurzaam zijn ingekocht bij lokale partners.

Langzamer tempo
Explora Journeys brengt gasten naar minder bereisde havens om een meer authentieke ervaring te bieden en met een langzamer tempo te reizen. De schepen reizen ver ten noorden en ten zuiden van de evenaar, waardoor de routes in de inaugurele fase een mix van beroemde bestemmingen bieden zoals Saint Tropez, Bordeaux en Reykjavik, maar ook naar minder bekende verborgen bestemmingen zoals Kastellorizo, Bozcaada en de Lofoten-eilanden.