27 mei 2024
Thumbnail voor Natasja Eshuis: blij dat Canada open gaat, hoop dat Amerika snel volgt

Natasja Eshuis: blij dat Canada open gaat, hoop dat Amerika snel volgt

ROTTERDAM - Natasja Eshuis van Travel Trend en NBBS is blij verrast dat Canada vanaf 7 september weer volledig gevaccineerde reizigers toelaat. Het goede nieuws bereikte haar gisteravond al via via. “Hier was ik niet op voorbereid maar de eerste omboekingen zijn vanmorgen al direct gemaakt” vertelt Eshuis aan Reisbizz.nl


“Vorige week had ik nog een heel ander gevoel. De laatste berichten waren weinig hoopvol, Canada zou volgens laatste berichtgeving nog dicht blijven tot en met oktober. Ik heb zelf een reis gepland voor later dit jaar. Maar deze maatregel geeft hoop voor de boekingen die wij nog hebben staan met vertrek rond half augustus. Wij hebben deze boekingen nog niet geannuleerd. We houden ons nu bezig met het omboeken van deze reizen met een vertrek na 6 september”, vervolgt Eshuis.

Verder stelt Eshuis dat ze niet verwacht dat de reisadviezen snel zullen wisselen voor de verre bestemmingen. “Het zal niet zo’n ‘wel niet, wel niet-kwestie’ gaan worden wat wij nu in Europa ondervinden. Alleen volledig gevaccineerde reizigers zijn welkom, dat zorgt voor minder onrust hoop ik.”

Air Canada
Steven de Bisschop, Air Canada Sales Manager in de Benelux, laat aan Reisbizz.nl weten direct te zijn benaderd door aanbieders van reizen naar Canada. “Er vindt van de ene op de andere dag een enorme boost plaats. Was iedereen nog afwachtend en werden reizen steeds verzet, sinds vandaag is het vertrouwen er weer”, aldus De Bisschop.

Air Canada vliegt vanaf augustus vijfmaal per week met een Boeing 787-9 tussen Brussel en Montreal. Later komen daar vluchten bij van Brussels Airlines, die in een joint venture worden uitgevoerd op de route. Ook gaat Air Canada vliegen tussen Brussel en Toronto. De vluchten tussen Amsterdam en Toronto worden pas in maart 2022 hervat, zo meldt De Bisschop aan deze site.

Indian Summer
"We gaan nog echt iets moois maken van de nazomer en het najaar, zodat mensen de Indian Summer in Canada mee kunnen maken. We zijn met touroperators al ideeën aan het uitwerken", vervolgt hij.

Reizigers die met Air Canada naar de Verenigde Staten vliegen hebben vanaf de verschillende Canadese hubs in totaal 37 doorverbindingen naar steden in de VS. In alle gevallen wordt de bagage naar de eindbestemming doorgelabeld.

Volgens de Bisschop is Air Canada er helemaal klaar voor om de routes weer op te starten. De maatschappij is volgens de Belg goed en solide door de crisis gekomen.