11 mei 2024
Thumbnail voor Nathalie Turnhout: ‘Op vakantie gaat de laptop gewoon mee’

Nathalie Turnhout: ‘Op vakantie gaat de laptop gewoon mee’

NOORDWIJK - Nathalie Turnhout is bijna tien jaar zelfstandig reisadviseur. Voor de Noordwijkse TUI at Home ZRA is 2022 tot dusver een onstuimig jaar. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, het is mijn beste jaar ooit. En één van de pittigste ook. Hebben we net de coronacrisis overleefd, komt dat Schipholgedoe er ook nog overheen”, vertelt Nathalie in gesprek met Reisbizz Magazine.


Nathalie ging van jongs af aan regelmatig met haar ouders op bezoek bij haar Spaanse oom en Nederlandse tante in Noord-Spanje. Ze komt nog steeds heel graag in de regio Baskenland. “Als kind en tiener had ik wel last van heimwee, maar toch besloot ik na de middelbare school een toeristische opleiding te volgen. Mijn eerste baan in de reisbranche was bij NBBS in Leiden. Vervolgens heb ik ruim tien jaar bij Toerkoop reisbureau Jansen in de Bollenstreek gewerkt, waar ik echt de kneepjes van het vak heb geleerd. Daar ben ik Cees Jansen nog altijd dankbaar voor.”

Daarna maakte Nathalie een uitstapje naar de verzekeringsbranche, maar ze miste de reiswereld al snel. “Toen kwam het ZRA-schap mij ter ore en dat bracht me op het spoor om ook voor mezelf te beginnen. Ik sloot me aan bij Holland International Reisbureau at Home, nu TUI at Home. Geen moment spijt van gehad. Dat is op 1 december aanstaande precies tien jaar geleden, daar ben ik supertrots op. Heimwee heb ik allang niet meer hoor, ik vind reizen echt geweldig.”

Out-of-office
Op de vraag of Nathalie wel eens de out-of-office aanzet, antwoordt ze lachend: “Eigenlijk nooit. Als ik op vakantie ben, gaan de laptop en iPad mee. Natuurlijk geniet ik van mijn vakantie, maar ik kan het niet laten toch even bij dat ene hotel te kijken of bij restaurants langs te gaan om te checken of het iets voor mijn klanten is.” Onlangs was Nathalie met haar man en drie zoons naar Bilbao en had ze voor het eerst een out-of-office aanstaan, haar voicemail aangepast en een bericht op social media gezet. “Het was heel druk geweest en ik had echt even behoefte aan rust. Maar ja, ik ben ook een controlfreak, dus de laptop staat wel paraat en mijn mail houd ik in de gaten. Op de Peripherique in Parijs, met m’n iPad op schoot, heb ik nog een spoedgeval voor een vaste klant kunnen afhandelen. Mijn man is het gewend en geeft me alle vrijheid. Hij is heel geduldig en lief, echt mijn steun en toeverlaat.”

Lees het hele interview met Nathalie Turnhout in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.