19 juni 2024
Thumbnail voor Nederland weer code rood op Curaçao

Nederland weer code rood op Curaçao

WILLEMSTAD - Nederland is vanaf maandag 15 november weer een heel hoog risicoland voor Curaçao. Dat betekent dat bezoekers uit Nederland bij binnenkomst verplicht een negatieve PCR-test moeten tonen. Die mag niet ouder zijn dan 48 uur. Een antigeentest alleen is niet meer voldoende. Die moet overigens wel na drie dagen na aankomst worden afgenomen.


De maatregel is een gevolg van de stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland. Twee maanden geleden bestempelden de autoriteiten op het eiland Nederland als een land met een hoog risico.

Een vaccinatiebewijs is niet per se nodig om binnen te komen, maar als je die wel hebt, laat die dan ook zien bij de Immigratie op Hato.

Besmet
Mocht een reiziger eerder besmet zijn geweest met Covid en de PCR-test is nog steeds positief, dan kan men die test meenemen samen met een antigeentest die maximaal 24 uur oud is.

Een bewijs dat je eerder besmet was, is niet meer noodzakelijk. Kinderen onder de twaalf jaar die geen symptomen hebben, hoeven geen test te tonen.

Op Curaçao is het aantal besmettingen laag. Er zijn momenteel negentig personen besmet, op een bevolking van ruim 150.000 personen. Negen coronapatiënten liggen in het ziekenhuis, van wie drie op de intensive care. Op het eiland geldt een avondklok tussen 01.00 uur en 04.30 uur.

Dit artikel is totstand gekomen in samenwerking met mediapartner Curacao.nu

Lees meer over de bestemming Curaçao via onze zustersite Triptalk.