11 mei 2024
Thumbnail voor ‘Never a dull moment’ voor Corina IJkhout en haar team bij VakantieXperts Bennekom

‘Never a dull moment’ voor Corina IJkhout en haar team bij VakantieXperts Bennekom

BENNEKOM - Sinds deze maand is het team van VakantieXperts Bennekom van eigenaresse Corina IJkhout behoorlijk veranderd van samenstelling. Collega Eveline van den Heuvel heeft recentelijk na bijna 25 dienstjaren afscheid genomen en dochter Lisa IJkhout - nieuwkomer in het vak - heeft die baan overgenomen. Reisbizz Magazine ging op bezoek in Bennekom om in gesprek te gaan met moeder en dochter.


In coronatijd is het werk stressvoller geworden en is de verantwoordelijkheid veranderd, wat de nodige energie kostte. “Eveline is tijdens die periode vrijwilligerswerk gaan doen. En heeft de overstap gemaakt naar de zorg. Er zijn daardoor verschuivingen ontstaan”, legt Corina uit. Dochter Lisa wilde net in die periode iets anders gaan doen na tien jaar pedagogisch werk te hebben gedaan. “Ik deed dat werk al vanaf mijn stage en was er ondertussen wel uitgegroeid. Eigenlijk heb ik het er nooit met mijn moeder over gehad om in haar reisbureau te komen werken. Wij waren thuis ook altijd vrij in onze keuzes, ik ben niet in deze richting geduwd. Nooit gedacht om samen te gaan werken en nu is het gewoon gebeurd.”

Maar helemaal blanco was Lisa niet toen ze begon. “Als klein meisje kwam ik hier altijd al om de gidsen te stickeren. En het reizen is ons met de paplepel ingegoten. Wij plukten zeker de vruchten van haar harde werken, want niemand in mijn klas had vakanties zoals wij. Ik ben op heel veel plekken geweest. Malediven en Sri Lanka zijn indrukwekkend, maar Portugal of een weekje op een camping maakt me ook gelukkig hoor.”

Jonge generatie
Niet alleen reizen verkopen aan de jonge generatie is leuk, ook de samenwerking zelf en aansturing van jonge dames aan boord is een mooie uitdaging voor Corina. “Natuurlijk, ze zijn een andere generatie. ‘Laat die jonkies hier maar lekker vloggen, tiktokken en influencers zijn, dan leunen wij wel achterover’, zeggen collega Anita en ik wel eens gekscherend tegen elkaar. Die interactie tussen oud en jong hier is leuk om te zien. Ze pakken zaken snel op, die snelheid om iets te vinden vind ik echt opvallend.” Corina leert elke dag van hen, maar ook van anderen. Geen dag is dan ook hetzelfde. “’Never a dull moment’ is écht mijn lijfspreuk. Niet voor niets kreeg ik een tegeltje met deze uitspraak tijdens het afscheid van collega Eveline”, blikt ze terug. In de eigen Whatsapp-groep van het team komt de passende uitspraak ook met zéér grote regelmaat voorbij na weer eens een bijzondere dag op kantoor.

Lees het hele gesprek met Corina en haar dochter Lisa in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.