25 juni 2024
Thumbnail voor Niet één, maar twee studenten uitgeroepen tot Travel Challenge Talent 2024

Niet één, maar twee studenten uitgeroepen tot Travel Challenge Talent 2024

In Portugal zijn Stijn van Son en Jolien Giovinazzo uitgeroepen tot Travel Challenge Talent van 2024. Het gebeurde in het tienjarige bestaan van de Student Travel Challenge niet eerder dat niet één maar twee studenten de eervolle titel kregen uitgereikt. Beide studenten werden door de jury geroemd vanwege hun proactieve houding in het team en hun kwaliteiten als verbinder.

In het Portugese plaatsje Monchique heeft een groep van 32 toerisme-studenten en 32 studenten van andere opleidingen (zoals Marketing, IT, Data, Sales en Business Administration) de afgelopen week in kleine teams gewerkt aan een business case. Gedurende de week vielen deze twee studenten postitief op, aldus de experts. "Jolien en Stijn waren proactief, gedroegen zich als echte teamplayers en stelden zich beiden op als echte verbinders. Dat zijn de skills die je nodig hebt in onze branche", aldus Reiswerk manager Esther Gathier. De twee Travel Challenge Talenten mogen in november naar het ANVR-congres in Oman.

Naast de Travel Challenge Talent werd ook een team uitgekozen dat de business case het best had opgelost. In de business case moesten de studenten zich voordoen als Nederlands reisbedrijf en een strategisch meerjarenplan bedenken voor de wederopbouw van duurzaam toerisme in de regio Monchique. De Portugese regio wordt geteisterd door droogte en bosbranden.

Het winnende team kwam volgens de jury met een creatieve oplossing voor de business case, die goed uitvoerbaar is voor de regio. "De studenten hebben goed rekening gehouden met de vereisten op het gebied van duurzaamheid. Het idee is relevant voor de regio en Nederlandse reisbedrijven", aldus Esther Gathier.

Travel Challenge
De Travel Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door arbeidsmarktfonds Reiswerk. Vanuit de branche waren experts mee van onder andere de ANVR, Corendon, D-reizen, NTG, TUI, Visit Algarve, SGR, AirPlus, De Jong Intra Vakanties, Riksja en Avila Reizen.

“Het niveau van de studenten en de oplossingen voor de business case wordt écht elk jaar beter”, vertelt Frank Radstake. Radstake is bij de Travel Challenge aanwezig vanwege zijn voorzittersrol in het bestuur van Reiswerk. “Het is leuk om te zien dat de studenten elk jaar weer meer en andere leren om tot een oplossing te komen voor dit soort. Ik vind het ongelofelijk indrukwekkend hoe de studenten in zo’n korte tijd met zulke indrukwekkende plannen komen.” Is er dan nog ruimte voor verbetering? “Sommige oplossingen leken wel wat op elkaar”, aldus Radstake. “Misschien moeten wij de studenten de volgende editie iets meer vrijheid geven zodat dat lijdt tot meer variëteit in oplossingen.”