17 mei 2024
Thumbnail voor Nieuwe inreisregels voor Noorwegen, Finland, en het Verenigd Koninkrijk

Nieuwe inreisregels voor Noorwegen, Finland, en het Verenigd Koninkrijk

SCHIPHOL - Veel Europese landen passen per 1 februari de inreisregels aan, zo ook Noorwegen en Finland. Hoewel Finland de regels versoepelt, scherpt Noorwegen ze juist aan. Verder schrapt het Verenigd Koninkrijk per 11 februari vrijwel alle inreisregels voor gevaccineerde reizigers.


Finland
Wie Finland in wil reizen en volledig is gevaccineerd of een herstelbewijs heeft, hoeft vanaf 1 februari niet langer een negatief testbewijs te laten zien. Voorheen moesten reizigers uit Nederland, ongeacht vaccinatiestatus, een negatieve Covid-19 test laten zien bij aankomst. Een boostervaccinatie is voorlopig nog niet verplicht.

Noorwegen
Vanaf 1 februari verloopt het vaccinatiebewijs 270 dagen na het laatste vaccin. In dit geval is een boostervaccinatie dus noodzakelijk. Na aankomst in Noorwegen moeten alle reizigers zich laten testen op een van de beschikbare testlocaties. Ook moeten reizigers zich voor aankomst registreren. Naast een vaccinatiebewijs, wordt ook een negatief PCR of antigeentest resultaat van maximaal 24 uur oud geaccepteerd.

Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk versoepelt de inreisregels. Vanaf 11 februari zullen alle testverplichtingen voor volledig gevaccineerde reizigers komen te vervallen. Ook vervalt de quarantaine voor niet (volledig) gevaccineerden. Zij moeten nog wel aan de testverplichting voldoen. De kleurcode blijft oranje, het land wordt gezien als zeerhoogrisicogebied.