23 mei 2024
Thumbnail voor Nieuwe topman prijsvechter PLAY wil groeien op Schiphol

Nieuwe topman prijsvechter PLAY wil groeien op Schiphol

De IJslandse prijsvechter PLAY timmert flink aan de weg. De startup is in vijf jaar tijd snel gegroeid, en gaat nu een nieuwe fase in. De kinderschoenen zijn verruild voor een volwassen visie op de toekomst. Die werd deze maand ingeluid door een nieuwe CEO te benoemen: Einar Örn Ólafsson. Onze partner Luchtvaartnieuws Magazine ging met hem in gesprek.

PLAY is een opvallende verschijning, met haar knalrode vliegtuigen en modieus aangeklede cabinebemanning. Inmiddels is de luchtvaartmaatschappij vaste gast op meer dan 35 Europese luchthavens, die al dan niet seizoensgebonden met Keflavik Airport worden verbonden. Daarnaast biedt PLAY vluchten aan naar vier bestemmingen in de VS en één in Canada: Baltimore, Boston, New York, Washington en Toronto.

In 2023 kwamen er vijftien nieuwe routes bij en werden de Schiphol-vluchten hervat. Nog nieuws voor 2024?
“We kijken altijd naar interessante nieuwe bestemmingen. Eind 2024 starten we vluchten naar Marrakesh en Madeira, maar grootschalige uitbreiding is er niet bij. Die komt weer als we extra vliegtuigen aan de vloot toevoegen. Als er per jaar twee toestellen bij komen, dan kunnen we uitbreiden met ongeveer twee Amerikaanse en drie Europese bestemmingen. We kijken voornamelijk naar de Amerikaanse oostkust als het gaat om verre vluchten.”

Dit is een klein deel van het hele interview met Einar Örn Ólafsson. Ga naar onze partner Luchtvaartnieuws.nl en lees het hele artikel (Premium).