14 april 2024
Thumbnail voor Ocean Cay MSC Marine Reserve uitgeroepen tot ‘Hope Spot’

Ocean Cay MSC Marine Reserve uitgeroepen tot ‘Hope Spot’

GENÈVE - Ocean Cay MSC Marine Reserve, een privé-eiland van MSC Cruises in de Bahama's, is officieel uitgeroepen tot 'Hope Spot' door non-profitorganisatie Mission Blue. De organisatie is opgericht door oceanograaf Dr. Sylvia Earle om de bescherming van mariene ecosystemen te bevorderen.


Met deze erkenning sluit Ocean Cay zich aan bij Mission Blue's wereldwijde netwerk van 154 Hope Spots: locaties die erkend zijn als cruciaal voor de gezondheid van de oceanen met als einddoel het bereiken van de status van beschermde mariene gebieden.

Eilandherstel
In 2015 nam MSC Cruises de verantwoordelijkheid van Ocean Cay over. Het eiland had daarvoor tientallen jaren geleden door industriële activiteiten. MSC begon aan een restauratie-initiatief en werkte samen met de regering van de Bahama’s, universiteiten en mariene wetenschappers om de ecosystemen van het eiland te herstellen.

Restauratieproject
Het restauratieproject heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Er zijn bijna 5.000 bomen en 75.000 planten, bloemen en struiken geplant op het eiland, waardoor het landmilieu nieuw leven werd ingeblazen. Ondertussen wordt de gezondheid van de omringende wateren aangetoond door het bloeiende zeeleven, waaronder de aanwezigheid van karetschildpadden.

Pierfrancesco Vago, MSC Foundation Bestuurslid, zegt erg blij te zijn met de erkenning. "De toekenning van de status van Hope Spot is een belangrijke erkenning voor Ocean Cay Marine Reserve en helpt de aandacht te vestigen op de belangrijke plicht die wij allen hebben als verzorgers van onze Blauwe Planeet”, aldus Vago.