7 september 2024
Thumbnail voor &Olives Travel: Kleinschalig en uniek Griekenland

&Olives Travel: Kleinschalig en uniek Griekenland

SCHIPHOL - In onze special Couleur Locale neemt &Olives Travel je mee naar Griekenland. Een reis naar Griekenland betekent genieten met een hoofdletter G. Geef je vakantie wat couleur locale en verblijf in kleinschalige en karakteristieke accommodaties, van eenvoudig tot luxe en weg van de gebaande paden.


Kleinschalig en puur is Leros, minder bekend maar zeker niet minder geliefd. Een eiland met rustige stranden, prachtige Italiaanse herenhuizen en authentieke dorpjes. Leros wordt gekenmerkt door de vele olijfboomgaarden, groene heuvels en grillige kustlijn. Het is de plek om heerlijk tot rust te komen.

Op een landtong in Agia Marina staat een molen, die uitkijkt op de Egeïsche Zee. Geniet daar in een taverna van de ruime keuze uit lokale kazen en probeer de Soumada, een verfrissend drankje gemaakt van rozenwater, amandelsiroop en ijskoud water. Liever overnachten in een windmolen? Dat kan in het hooggelegen Anemos Studios in Panteli, vanwaar je uitkijkt over de baai.

Themareis ‘Taste of Corfu’
Een vakantie op Corfu is niet compleet zonder te proeven van de culinaire specialiteiten. Tijdens de themareis ‘Taste of Corfu’ is het genieten van lokale proeverijen. Wordt het een heerlijke lokale wijn of ga je toch liever voor Corfu’s specialiteit de Kumquat likeur? Proef het allemaal, bezoek de wijngaarden en laat je smaakpapillen overuren maken.
Kleinschalig, uniek en op en top couleur locale.

Wil je nog meer tips? Lees dan het volledige artikel in de Couleur Locale special van Reisbizz Magazine.