24 juli 2024
Thumbnail voor Oman opent grenzen voor gevaccineerde reizigers

Oman opent grenzen voor gevaccineerde reizigers

MASQAT - Gevaccineerde reizigers zijn vanaf september weer welkom in Oman. Daarnaast worden gevaccineerde reizigers die een negatieve PCR-testuitslag op zak hebben vrijgesteld van quarantaine. Vanuit Nederland geldt voor Oman echter nog steeds een oranje reisadvies.


De Civil Aviation Authority Oman kondigt het openen van de grenzen voor gevaccineerde reizigers aan. Reizigers dienen een vaccinatiebewijs te laten zien met een QR-code. De laatste dosis van het vaccin moet minimaal veertien dagen voor de geschatte aankomsttijd gezet zijn.

Passagiers die naast het vaccinatiebewijs ook beschikken over een negatieve PCR-testuitslag hoeven niet in quarantaine bij aankomst in Oman. Voor langere vluchten met meer dan acht uur vliegtijd, moet de test 96 uur voor vertrek afgenomen zijn. Voor de kortere vluchten is dit 72 uur. Reizigers die geen test voor aanvang van de reis hebben gedaan, dienen dit bij aankomst op het vliegveld in Oman nog te ondergaan en worden verplicht in quarantaine te gaan totdat de uitslag van de test binnen is. Zodra iemand positief test, moet diegene tien dagen in isolatie om verspreiding te voorkomen.

Voor vertrek naar het Sultanaat, moeten passagiers verplicht de pre-registratie via een online platform (Turassud+) voltooien door het uploaden van het vaccinatiebewijs en negatieve testuitslag, beide met een QR-code. Reizigers van 18 jaar en jonger zijn vrijgesteld van de genoemde vereisten.

Oranje reisadvies
Hoewel Oman een oranje reisadvies heeft, hoeven reizigers bij terugkomst naar Nederland niet in quarantaine. Wel moeten ze met een coronabewijs kunnen aantonen dat ze gevaccineerd, getest of door recente besmetting immuun zijn. Dat kan met de QR-code in de CoronaCheck-app.