14 april 2024
Thumbnail voor Oman presentatie door DMC Al Maamari Tours: Kees Bikker doet verslag

Oman presentatie door DMC Al Maamari Tours: Kees Bikker doet verslag

DIEMEN - In samenwerking met JAN Tourism werd deze week bij House of Bird in Diemen een presentatie over Oman gegeven door Jamin Nutt van de DMC Al Maamari Tours. Deze DMC richt zich puur op het land Oman. En daar valt genoeg te zien om een hele vakantie mee te vullen. Kees Bikker doet namens Reisbizz.nl verslag van de presentatie.


Oman leent zich prima voor een combinatie met Dubai of Abu Dhabi. Zo ligt de hoofdstad Muscat op slechts 4,5 uur rijden van Dubai en kan je het schiereiland Musandam zelfs binnen twee uur bereiken met je huurauto.

Voor een bezoek tot 14 dagen is een visum niet meer nodig en wil je langer blijven, dan is een gratis 30-daags visum online te regelen. Enige restrictie is dat het land nog niet toegankelijk is voor ongevaccineerde reizigers. Ook niet na een negatieve coronatest.

De locatie van de presentatie

Veel te doen
Al Maamari Tours organiseert alles voor je klant: self drives, rondreizen met auto en gids (individueel of in kleine groepen), hotelreserveringen en indrukwekkende excursies zoals een city tour door Muscat in een cabrio, of een bezoek aan beschermde stranden waar je schildpadden kunt observeren. Kitesurfen kan op Masirah Island en duiken in Musandam en Dhofar. 

Tijdens een rondreis door het land kom je langs eeuwenoude forten (in totaal heeft Oman er zo'n 500!), schitterende groene wadi's, uitgestrekte woestijnlandschappen en breng je een bezoek aan de hoogste bergketen van het land. En waar je het land normaal in de zomer (mei tot september) vanwege de hitte het best zou kunnen mijden, heeft Al Maamari Tours juist in die periode speciale summer packages beschikbaar met verblijf in de veel koelere bergen.

Tijdens het event werden heerlijke hapjes geserveerd

4x4
Oman is prima geschikt om zelf te ontdekken met je huurauto, maar een rondreis in een 4x4 met chauffeur en gids is zeker aan te raden. Je klant krijgt één op één uitleg over het land en zijn bezienswaardigheden én je komt op ongeasfalteerde wegen waar je zelf nooit zou durven rijden. En niet te vergeten een unieke dune bashing ervaring.