7 september 2024
Thumbnail voor Oostenrijk schrapt vanaf maart bijna alle coronamaatregelen

Oostenrijk schrapt vanaf maart bijna alle coronamaatregelen

TIROL - De Oostenrijkse regering heeft tijdens een persconferentie vanmiddag aangekondigd dat vanaf volgende maand bijna alle coronamaatregelen in het land worden opgeheven. Zo worden alle 2G- en 3G-regels in het land geschrapt, waardoor de horeca ook weer toegankelijk wordt voor reizigers zonder coronabewijs. De 3G-regel wordt wel nog steeds gehanteerd om het land in te reizen.


Ook hebben kroegen en restaurants geen verplichte sluitingstijd meer en mogen nachtclubs weer open. Het gebruik van de coronapas in onder meer winkels en horecazaken komt te vervallen. De mondkapjesplicht blijft in sommige gebieden nog van kracht: een FFP2-masker is onder andere nog steeds nodig in het openbaar vervoer, essentiële winkels en ziekenhuizen.

Op 19 februari loopt de in Oostenrijk geldende 2G-regel voor onder andere de horeca en skigebieden af. Ook niet-gevaccineerde zijn dan weer welkom. Tot 5 maart is het echter wel nodig om een geldige coronatest te laten zien voor niet-gevaccineerde reizigers. Na die datum komt deze regel te vervallen.