24 juni 2024
Thumbnail voor Opvolger Air Malta: voortaan bijbetalen voor trolleykoffertje

Opvolger Air Malta: voortaan bijbetalen voor trolleykoffertje

KM Malta Airlines, de opvolger van Air Malta per eind maart, biedt reizigers niet meer de mogelijkheid om standaard een trolleykoffertje of ander groot stuk handbagage mee te nemen. Daarmee volgt de nieuwe luchtvaartmaatschappij, die net als Air Malta op Schiphol zal vliegen, het beleid van ultra low cost-maatschappijen als Wizz Air en Ryanair.

Bij de goedkoopste tickets (Economy Basic) mogen reizigers voortaan alleen nog een handtas of kleine rugzak meenemen van 40cm x 20cm x 25cm en 2 kilo. Wie een trolleykoffertje of ander groter stuk handbagage mee wil nemen, moet kiezen voor het duurdere Economy Value-ticket (dan mag het mee in het bagageruim) of Economy Plus-ticket (dan mag het als handbagage mee aan boord).

KM Malta Airlines wordt door de Maltese overheid opgericht als efficiëntere vervanger van Air Malta. In het laatstgenoemde staatsbedrijf mag de Maltese overheid namelijk geen geld meer pompen van de Europese Commissie. Het netwerk en de vloot van de nieuwe maatschappij zullen sterk lijken op dat van de voorganger, inclusief dagelijkse vluchten naar Schiphol en Brussel.

Nadat vorige week al de ticketverkoop begon via derden, zoals reisagenten, biedt KM Malta Airlines vanaf nu ook tickets op haar eigen website aan.