23 mei 2024
Thumbnail voor Pascal Driever (HAL): ‘We zijn echt pioniers in Alaska’

Pascal Driever (HAL): ‘We zijn echt pioniers in Alaska’

Denk je aan Alaska, dan denk je al snel aan waanzinnige natuur en gletsjers. Die schoonheid zag de Holland America Line 76 jaar geleden al. Pascal Driever, sales manager bij de HAL, vertelt er in de laatste Reisbizz special meer over.

Reisbizz wordt door Driever uitgenodigd op het Europese hoofdkantoor van Holland America Line in Rotterdam. Gelegen in één van de mooiste stukken van de stad bevindt het kantoor van HAL zich vlak naast Hotel New York, de plek waar ooit de directie van het bedrijf was gestationeerd. Tijden veranderen en in het wereldberoemde gebouw huist anno 2023 een hotel. De HAL-manager neemt Reisbizz mee naar de indrukwekkende vergaderruimte waar je prachtig uitzicht hebt op de Maas, de Erasmusbrug en de noordkant van Rotterdam.

‘Wat is dit voor wereld?’
Pascal Driever begint meteen te vertellen over de manier waarop hij in de cruisewereld terecht is gekomen. “In het laatste jaar van de hotelmanagementschool kwam ik in 1997 voor een stage in het Sonesta Hotel, nu Renaissance Hotel, op Aruba terecht. Daar verkochten we tickets naar het Sonesta Island aan cruiseschippassagiers. Ik mocht wekelijks het aantal tickets dat we verkocht hadden afrekenen bij de purser aan boord van het betreffende schip. Ik dacht: ‘Wat is dit voor een wereld’. Na die stage wilde ik wel wat meer van die wereld verkennen en toen heb ik bij Holland America Line gesolliciteerd. Twee maanden later stapte ik aan boord van de Westerdam. Uiteindelijk heb ik ruim drie jaar gevaren.”

In Alaska heeft Pascal Driever een heel seizoen gevaren. “Op de Veendam. We deden zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Juneau, Skagway, Ketchikan en Glacier Bay National Park.” Deze reis biedt Holland America Line nog steeds aan. “Wij zijn echt pioniers in Alaska. De HAL heeft ruim 76 jaar ervaring daar. In het seizoen, van mei tot en met september, varen we met zes schepen in dit gebied. We combineren ook cruises met landreizen, dan kan je meer het binnenland in om nog dieper de natuur in te gaan. Alaska is, zeker voor Amerikanen, een bucketlist-bestemming. Mensen willen dat een keer in hun leven gedaan hebben. Daardoor zien we ook veel ‘first-timers’ aan boord van deze reizen. Alaska kun je namelijk echt het beste met een schip bezoeken, omdat het enorme afstanden zijn die je moet overbruggen. Het schip brengt je elke dag naar een nieuwe bestemming.” Met een cruise van HAL kun je al die bijzondere bestemmingen in één vakantie combineren. “Alaska is echt uniek”, benadrukt Driever.

Meer weten over Pascal Driever, Holland America Line en Alaska? Lees het hele verhaal in Reisbizz Magazine.