27 mei 2024
Thumbnail voor Pelikaan Travel Group stopt verkoop aan reisagenten en reisbureaus

Pelikaan Travel Group stopt verkoop aan reisagenten en reisbureaus

ZEVENBERGEN - Pelikaan Travel Group gaat stoppen met de partnerverkoop van hun producten. De reisorganisatie gaat zich richten op verkoop direct aan de klant en de reizen zullen niet meer te boeken zijn bij reisadviseurs en reisbureaus van andere partnerreisorganisaties. De eigen reisbureaus en ZRA’s van Pelikaan Travel Group blijven wel de producten verkopen.


Directeur en eigenaar John Goverde vertelt in gesprek met Reisbizz.nl dat er verschillende beweegredenen zijn voor dit besluit. “Mede door het faillissement van D-reizen hebben we deze beslissing genomen. Zij waren onze grootste klant en na het faillissement werd de afzet minder.”

Volgens Goverde gaat iedereen toch uiteindelijk hetzelfde trucje doen. “Op het moment dat wij direct contact hebben met de klant, kunnen wij hen ook eerder bewegen om naar een oranje gekleurd gebied te gaan. Wanneer een boeking naar een oranje gebied via een reisagent gaat, willen zij toch wat meer zekerheid voor als het fout gaat.”

Dat D-reizen een doorstart maakt met Prijsvrij, is volgens Goverde geen reden om door te blijven gaan met de partnerverkoop. “Wij hebben in het verleden wel samengewerkt met Prijsvrij, maar die samenwerking is gestopt.”

Volgens directeur en eigenaar John Goverde zijn alle betrokken partners persoonlijk geïnformeerd. De reisorganisatie stopt niet per direct met de verkoop, maar neemt nog even de tijd om alles af te handelen. “Via onze site en onze eigen ZRA’s en winkels blijven we onze pakketten verkopen. Zij dragen dezelfde naam en beschikken over onze virtuele pakketten.”