12 juli 2024
Thumbnail voor Petra Kok (TUI): Aanmeldingen proefreis Gran Canaria blijven binnenstromen

Petra Kok (TUI): Aanmeldingen proefreis Gran Canaria blijven binnenstromen

SCHIPHOL – Vanaf vanochtend tien uur konden geïnteresseerden zich opgeven voor de tweede proefreis naar Gran Canaria, georganiseerd door TUI en Corendon. Na de 25.000 aanmeldingen voor de eerste proefreis naar Rhodos, is er voor de tweede proefreis nóg meer belangstelling.


Om twaalf uur waren er al 45.000 aanmeldingen. “Corendon meldde bijna 25.000 inschrijvingen en wij bij TUI telden er ruim 20.000”, vertelt woordvoerster van TUI Petra Kok aan Reisbizz.nl. “Het loopt nog steeds heel hard door en inmiddels zijn de aantallen alleen nog maar opgelopen.” Kok trekt de conclusie dat heel veel Nederlanders enorme zin hebben in een zonvakantie.

Kok laat weten dat TUI voorbereid was op de drukte, maar dat deze aantallen de verwachtingen overtreft. “Gelukkig hebben we wel maatregelen getroffen om te zorgen dat de website bereikbaar blijft en het aanmelden zo efficiënt mogelijk gaat.” Deelnemers moeten tussen de 18 en 70 jaar zijn en niet tot een risicogroep behoren zoals de overheid die gedefinieerd heeft. “Wij kijken vervolgens naar een juiste verdeling over alle leeftijdsgroepen, soorten reisgezelschap en een goede verdeling tussen mannen en vrouwen”, gaat Kok verder. “Het wordt niet bepaald aan de hand van de volgorde van binnenkomst.” Aanmelden voor de proefreis kan tot aanstaande woensdagmiddag.

Niet beperkt tot hotel
De resultaten van de waarnemers van de eerste proefreis naar Rhodos gaan eerst naar de overheid en worden vervolgens meegenomen in de voorbereiding voor de volgende reis. “Wij kennen die resultaten op dit moment nog niet”, vertelt Kok. “Het grootste verschil tussen de twee proefreizen, is dat de reizigers naar Gran Canaria niet beperkt zijn tot hun hotel. Ze mogen gewoon naar buiten, naar het strand, restaurant of met excursie. Natuurlijk wel binnen de lokale corona-maatregelen.”