17 mei 2024
Thumbnail voor Poli Loman: Je zou eens moeten weten hoe sexy Albanië is

Poli Loman: Je zou eens moeten weten hoe sexy Albanië is

LEIDERDORP - Ze is al zestien jaar docent, maar heeft een ongekende grote liefde voor Albanië. Poli Loman is naast het lesgeven gestart als reisspecialist voor Albanië. Dit zonder enige ervaring in de reisbranche. Haar website, travellingalbania.com, is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk begrip als het gaat om reizen door Albanië.


"Ik had nooit gedacht dat ik reisagent zou worden", vertelt Poli in gesprek met Reisbizz. "Ik ben iemand die heel erg gelooft in het onderwijs. Vandaar dat ik al ruim zestien jaar docent ben. Toch kwam er een switch van het voor een klas staan naar het organiseren van reizen door Albanië." Poli Loman, die zelf Albanese is, komt al jaren in het land. Om familie te bezoeken, maar ook om rond te reizen. "Wij hebben altijd geweldige vakanties gehad in Albanië. Je kunt hier zó veel doen. Van hiken in de prachtige bergen tot relaxen op het strand en het bezoeken van de oude, pittoreske dorpjes."

Bloggen
Het begon bij Poli eerst met een blog over Albanië. Ze merkte aan verschillende gesprekken dat mensen toch niet helemaal wisten wat ze konden doen in het land. “Mensen denken vaak dat het land grauw en grijs is, maar dat is absoluut niet waar. Je zou eens moeten weten hoe sexy Albanië is.” Ze vindt het dan ook erg belangrijk om haar land op de kaart te zetten. “Ik heb echt alles gezien in Albanië en heel veel gedaan, maar er is zo weinig informatie over het land te vinden op het internet dat ik bij mezelf dacht: ‘kan ik hier geen verandering in brengen?'"

Wie is de Mol
De blog was een manier voor Poli om mensen te informeren over het land. “Ik wil Albanië toegankelijk maken als land, dus ik ben gaan bloggen over de verschillende plekken. Dit heb ik voornamelijk tijdens corona veel gedaan. Uiteindelijk heb ik veel hulp gekregen van Gerda Mulder. Zij is ook een specialiste in het land. We werkten samen veel aan de site en bedachten ons eigen ‘Waar is de Mol’ campagne. In 2022 ging het programma Wie is de Mol namelijk naar Albanië en wij speelden daarop in. Wij schreven toen over de plekken waar de mollen waren geweest en dat deed het heel goed.”

Travelling Albania
Wat begon als een blog, groeide uit tot een reisbureau. “Travelling Albania is nu een plek waar verschillende reizen geboekt kunnen worden: groepsreizen, rondreizen, noem het maar op. We bieden het allemaal aan. Veel reisondernemers doen zaken met ons en ik denk dat wij veel kunnen betekenen voor toeristen die naar Albanië willen.”