7 december 2023
Thumbnail voor Prijsvrij D-reizen Groep sluit record jaar af: ‘D-reizen sinds overname weer winstgevend’

Prijsvrij D-reizen Groep sluit record jaar af: ‘D-reizen sinds overname weer winstgevend’

DEN BOSCH - Prijsvrij D-reizen Groep sluit met een winstgevende omzet van 480 miljoen euro naar eigen zeggen een recordjaar af. De winstgevende omzet in 2022 is volgens het reisconcern evenredig verdeeld over bedrijfsonderdelen Prijsvrij Vakanties en D-reizen. “Sinds de overname van Prijsvrij Vakanties zit D-reizen stevig in het zadel en is het weer winstgevend.”


D-reizen laat volgens het reisconcern zowel via de website als in de winkels een sterke groei zien. In 2022 is de online omzet verdubbeld in vergelijking met het laatste pre-coronajaar 2019. “We hebben onder andere ons eigen product ‘D-Holidays’ geïntroduceerd, wat ons op content en marge vlak meer mogelijkheden heeft gegeven”, laat Kevin Ooms, financieel directeur van Prijsvrij D-reizen groep, weten aan Reisbizz.nl.

Daarnaast heeft het reisconcern vernieuwingen doorgevoerd in de website en is D-reizen online overgegaan op de Prijsvrij-technologie. “Dit alles heeft gezorgd voor sterke conversieverbeteringen. Daarnaast hebben we ook meer ingezet op offline marketing zoals tv- en radiocampagnes. Ook qua online marketing zijn er aanpassingen doorgevoerd waardoor D-Reizen beter is gaan presteren.”

Ondertussen zijn 80 fysieke D-reizen winkels heropend, waarvan een aantal zijn omgetoverd naar een nieuwe winkelconcept. Dit tempo wordt in het nieuwe jaar doorgezet met twee winkels per maand. Eind 2023 moeten alle 80 winkels omgebouwd zijn. “De verbouwde winkels hebben een nieuwe frisse en open uitstraling gekregen. Gezien de omzetontwikkelingen lijkt dat goed te worden ontvangen. De winkels zijn meer van deze tijd en passen dan ook goed in de huidige winkelstraten”, gaat Ooms verder.

Serieuze kansen in België
Aankomend jaar wordt de eerste D-reizen winkel in België geopend, met investeringen uit eigen middelen. “Online hebben we reeds met Prijsvrij een verkoopkanaal in België. Als na het testdraaien van een eerste D-reizen winkel het succesvol lijkt, pakken we zowel on- als offline door. Met ons huidige aanbod met vertrek van Belgische luchthavens zien wij hier een serieuze kansen.”