18 mei 2024
Thumbnail voor Reisbizz op bezoek op de Scenic Eclipse: van relaxen naar expeditie in één cruisereis

Reisbizz op bezoek op de Scenic Eclipse: van relaxen naar expeditie in één cruisereis

AMSTERDAM - Op uitnodiging van Silverjet Vakanties bezocht Reisbizz samen met een groep reisprofessionals het 6-sterren deluxe cruiseschip, Scenic Eclipse. We lieten ons verrassen tijdens het scheepsbezoek en raakten zichtbaar onder de indruk van de luxe aan boord.


Nadat er eerst een negatieve covidtest getoond moest worden, werd de groep met de tender binnen 10 minuutjes naar het schip gebracht. Er werd geproost met een glas bubbels en de ontdekkingstocht op de Scenic Eclipse kon beginnen.

De rederij Scenic is zeker geen onbekende in de cruisewereld. Ruim 30 jaar geleden startte de organisatie met busreizen door Australië. In 2008 werd het eerste rivierschip gebouwd waarvan er inmiddels meer dan twintig rondvaren door Europa. Vervolgens werd er een zeewaardig schip gebouwd in de vorm van de Scenic Eclipse.

Focus op ontdekken
Een cruise met de Scenic Eclipse kent veel luxe, maar heeft als focus ‘ontdekken’. Het interieur is strak te noemen, iets minimalistisch zelfs. Er zijn hier geen hutten, maar suites die allemaal over een balkon beschikken. De rondleiding start in de Owner’s Suite. Deze is zeer ruim en heeft een eigen jacuzzi op de veranda. De Spa Suite heeft een groot bad ontworpen door Philippe Starck in de luxe badkamer en de Panorama Suite ligt aan de voorzijde van het schip. Deze laatste hut heeft een ruim terras met zonnedek. Alle bedden zijn elektrisch verstelbaar. De badkamer in de Spa Suite beschikt over een glazen wand waardoor je direct de suite in kunt kijken, wil je meer privacy dan druk je met één klik op de knop en vervaagt het beeld. Hier was de groep zeer van onder de indruk.

Van cruise naar expeditie
De Scenic Eclipse is een Discovery Yacht met ruimte voor maximaal 228 passagiers waarbij de nadruk ligt op ontdekken. Tijdens een reis met de Eclipse veranderd de modus van Cruise- naar Discover tot aan Expedition. Alle suites hebben butlerservice. Daarnaast zijn de transfers, het fooiengeld en de kosten voor WIFI bij de prijs inbegrepen. De Eclipse heeft enorme stabilisatoren tegen zeeziekte en ligt daardoor stabiel in het water. Na de rondleiding langs de suites werd de groep meegenomen naar de andere ‘schatkamers’ van de Eclipse. Er staan namelijk twaalf zodiacs en zeekayaks, een onderzeeër en een helikopter tot de beschikking waarmee gasten bijzondere excursies kunnen maken. Voor elke passagier staat er een locker tot hun beschikking met expeditie uitrusting.

Na de inspectie werd de groep uitgenodigd voor een uitgebreide lunch in één van de acht restaurants die het schip rijk is. Tijdens de lunch werd duidelijk dat de reisprofessionals enthousiast waren over de mogelijkheden van de Eclipse. Verder beschikt het schip over een zeer luxe spa en wellness en kan er 24 uur per dag worden gesport in de fitnessruimte.

Ervaring van de reisagent
Travel Specialist Lien Luigjes verwacht dat ze zeker klanten binnen haar netwerk heeft die interesse hebben in een cruise met de Eclipse. Haar focus ligt op luxe- en cruisereizen. Ook Personal Travel Marion Niessen vindt cruisen een heerlijke manier van vakantie vieren. “Je bent volledig ontzorgd; je vaart vaak in de nacht, trekt de volgende ochtend je gordijntje open en je bent weer ergens anders. Hoef je zelf geen enkele moeite voor te doen!”

Kirsten van Diepen, werkzaam als Travel Consultant bij Silverjet Vakanties en medeverantwoordelijk voor het cruiseproduct, is ook enthousiast. Na een kort uitstapje is ze weer teruggekeerd in de branche. Ze vertelt dat het lekker druk is bij reserveringen en dat er onlangs twee nieuwe medewerkers zijn gestart. “Maar versterking is altijd welkom hoor”, wil ze ons toch nog even meegeven.

Dat beaamt Mathijs Bos, Marketing Manager bij Silverjet Vakanties, die op zoek is naar versterking op de marketingafdeling. “De verkoop van cruises zit in een stijgende lijn.” Het contracteren met Scenic Cruises komt uit de koker van Bos. “Daar ben ik zeker blij mee met deze samenwerking en het boekt goed”, sluit Bos af.

Ook Roeland van den Oever van TravelXL Reisburo Katwijk, ziet kansen voor zijn klanten. “Wij boeken sowieso veel cruises, dus dit is een mooie nieuwe manier van cruisen wat wij onze klant kunnen aanbieden.” Het team in Katwijk bestaat uit vijf medewerkers en ervaren veel drukte. “Wij zorgen goed voor elkaar”, zegt Roeland. “We sturen elkaar regelmatig erop uit, dat geeft lucht.”