7 september 2024
Thumbnail voor Reisbureau Vice Versa behoudt locatie in Venray na overname van eigenaresse Anne van Houdt

Reisbureau Vice Versa behoudt locatie in Venray na overname van eigenaresse Anne van Houdt

VENRAY - De vlag mag uit bij Reisbureau Vice Versa in Venray: eigenaresse Anne van Houdt heeft het pand over kunnen nemen van de vorige eigenaresse waardoor het reisbureau kan blijven bestaan op de oude en vertrouwde locatie. In gesprek met Reisbizz.nl vertelt Anne over het overnemen van het reisbureau en het daarbij horende pand.


Het pand waar het reisbureau zich bevindt, was in het bezit van de vorige eigenaresse. Anne huurde het pand om het reisbureau op dezelfde locatie te houden. “Zij wilde het pand uiteindelijk verkopen, wat begrijpelijk is na ruim twintig jaar. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan.” Als jonge ondernemer in een risicovolle branche was het overnemen van het pand niet direct vanzelfsprekend.

Reisbureau Vice Versa zit sinds 2001 op deze mooie locatie in het centrum van Venray. Verhuizen had voor het team niet de voorkeur. “Klanten weten waar we zitten en ook voor ons is het makkelijker om te blijven waar iedereen ons weet te vinden. Daarnaast is het een mooi en bijzonder pand, wat past bij ons reisbureau. Aan het plein waaraan we zitten worden veel activiteiten georganiseerd; nu blijven we zichtbaar in Venray. Bovendien is het voor onszelf ook gezellig.”

Potentiële opvolger
In september 2012 begon Anne als reisspecialist bij Reisbureau Vice Versa, nadat zij twee keer stage had gelopen bij Globe Reisburo. “Na deze stageperiode heb ik nog een half jaar bij Globe gewerkt. Ik had dus wel wat ervaring voor ik bij Vice Versa aan de slag ging. Mijn sollicitatiegesprek duurde 2,5 uur en de klik met de toenmalige eigenaresse Maja was direct goed. Een aantal dagen na het gesprek mocht ik beginnen. Er was wederzijds vertrouwen en ze zag al snel in mij een potentiële opvolgster. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat het ook echt zo zou lopen.”

Eigen weg bewandelen
Begin 2021 nam Anne het reisbureau over nadat ze drie jaar lang mede-eigenaresse was naast Maja. En dat bevalt heel goed. “Na drie jaar samen ondernemen, kan ik nu mijn eigen weg bewandelen. Natuurlijk was het niet de meest fijne tijd om een reisbureau over te nemen, maar dat was nou eenmaal zo afgesproken. Ik heb een goed team om mij heen, zowel op het werk als privé, en dat zorgt ervoor dat ik echt kan genieten van het werk.” Langzaamaan kan Anne zaken gaan veranderen en haar eigen stempel op het bedrijf drukken. “Ik ben van een andere generatie en daarom denk ik over bepaalde dingen anders dan dat het team gewend was. Dat is voor iedereen wennen. Maar samen doen we het super goed en ik ben trots op het bedrijf dat er nu staat.”

Qua drukte en boekingen mag het team van Reisbureau Vice Versa niet klagen volgens Anne. “Mensen krijgen het vertrouwen terug en willen de wereld weer ontdekken. Juist de zekerheid van een reisbureau is nu belangrijker dan ooit, net als de service die daarbij komt kijken. Reizigers hebben geen zin meer om zelf alles uit te zoeken én risico te lopen. Hoe makkelijk is het dan dat iemand dit voor je doet en je de zekerheden hebt?”