24 juli 2024
Thumbnail voor Reisgraag.nl zet alle zeilen bij: filteren tussen de vele reisaanvragen

Reisgraag.nl zet alle zeilen bij: filteren tussen de vele reisaanvragen

RAVENSTEIN - Het team van Reisgraag.nl is weer back in business en moet alle zeilen bijzetten. Reisbizz.nl ging in gesprek met reisexpert Sandra de Moor en het is filteren welke offertes goed uitvoerbaar zijn op dit moment. Naast het verkopen van reizen is Reisgraag.nl ook druk met de werkzaamheden voor de redactie van de site.


Op de vraag of het voelbaar is dat de markt weer aan het aantrekken is, reageert De Moor enthousiast. “Wij krijgen ontzettend veel aanvragen uit Nederland, maar ook vanuit België. Via onze artikelen en blogs op de website kunnen bezoekers een offerte aanvragen die wij vervolgens weer oppakken.”

De artikelen stammen nog uit de tijd van affiliaties toen Reisgraag.nl alleen een redactie had en reviews plaatsten. In 2017 zijn ze verder gaan uitbreiden door zelf reizen te gaan verkopen. Het team bestaat op dit moment uit drie reisbureaumedewerkers en twee collega’s op de redactie die verantwoordelijk zijn voor de content en de social media. Thomas Lenting, mede-eigenaar van Reisgraag.nl, beheert de ICT.

“Er is een grote vraag naar met name Mauritius, Malediven, IJsland, en Kaapverdië. Daarnaast krijgen we over de meest diverse landen aanvragen binnen, van Kazachstan tot het kasteel van Dracula”, vervolgt De Moor. Reisgraag.nl krijgt ook veel aanvragen op Reisgraagkids.nl van klanten die net even wat anders zoeken. “Denk dan aan Agri's in Toscane, het luxe Sani beach op Chalikidi of andere bijzondere kids accommodaties.”

Klanten weten het reisbureau volgens De Moor weer goed te vinden. Van examenreisjes voor groepen jongeren die zelf niet goed "durven" te boeken tot hoge reissommen naar bijvoorbeeld Curaçao. “Wij merken dat mensen nu liever een reisbureau achter zich hebben. We zien dan ook veel nieuwe gezichten die het eng vinden om zelf te boeken vanwege alle regels en reisadviezen.”