20 mei 2024
Thumbnail voor Reizigers al dagen vast op Dubai Airport: ‘De communicatie is zó slecht’

Reizigers al dagen vast op Dubai Airport: ‘De communicatie is zó slecht’

Na de extreme regenval van dinsdag in Dubai zitten veel reizigers nog vast op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten. “Van luchtvaartmaatschappij Emirates horen we niets”, vertelt een reisagent aan Reisbizz. “Mijn klanten zitten al een paar dagen vast op de luchthaven zonder hotel. Enige vorm van contact met de maatschappij ontbreekt.”

Dinsdag had Dubai te maken met extreme regenval. In minder dan 24 uur viel meer dan 250 millimeter neerslag. De enorme regenval zorgde voor chaos op onder meer de luchthaven van Dubai. Die chaos is enkele dagen nog steeds niet helemaal voorbij, vertelt een reisagent aan Reisbizz. "Mijn klanten zouden vanaf Amsterdam, via Dubai, naar Phuket reizen. Ze zouden om 15.20 uur vliegen, maar toen hadden ze al vertraging tot 22.00 uur. Daardoor misten ze hun aansluitende vlucht ”, aldus de reisagent. “Vervolgens hebben ze zes uur in de rij gestaan om daarna te horen dat ze pas zondag naar Phuket vliegen." In de tussentijd is volgens de reisagent niets geregeld voor de reizigers door luchtvaartmaatschappij Emirates. "Ze liggen nu al twee dagen op een bankje in de terminal. Contact met zowel de luchtvaartmaatschappij als TUI, de aanbieder van de reis, hebben tot nu toe nog niets concreets opgeleverd."

Een woordvoerder van TUI laat aan Reisbizz weten dat het bedrijf zoveel mogelijk in contact probeert te blijven met hun klanten die vastzitten in Dubai. “We hebben ze in beeld, naar beste kunnen houden we contact met onze klanten via SMS. We willen ze niet mailen of Whatsappen omdat ze misschien geen internet hebben. Luchtvaartmaatschappij Emirates moet de klanten, als dat nog niet gebeurd is, omboeken naar een nieuwe vlucht.”

SMS
De reisagent, die liever niet met naam genoemd wil worden, beaamt dat TUI een SMS heeft gestuurd naar de klanten. “Maar de situatie blijft akelig, mijn klanten liggen al twee dagen in een terminal en het vooruitzicht dat ze daar nog tot zondag moeten zitten, stemt ze – op zijn zachtst gezegd – niet erg vrolijk. Er moet iets geregeld worden voor deze mensen. De communicatie is zó slecht.”

In een verklaring laat Emirates weten mee te leven met alle gestrande passagiers. "We bieden onze oprechte excuses aan getroffen klanten die vertragingen en onderbrekingen in hun reisplannen hebben ondervonden."

Dubai International Airport is de drukste internationale luchthaven ter wereld. In 2023 verwerkte de luchthaven 87 miljoen reizigers.