23 mei 2024
Thumbnail voor Reizigers met digitaal coronacertificaat vanaf vandaag welkom in Ierland

Reizigers met digitaal coronacertificaat vanaf vandaag welkom in Ierland

DUBLIN - Ierland opent vandaag de grenzen voor bezoekers uit de Europese Unie die in het bezit zijn van het Digitaal Corona Certificaat (DCC), zonder quarantaine verplichtingen in beide richtingen. Voor aankomst in Ierland moeten reizigers aangeven met welk bewijs ze reizen. Een vaccinatie, bewijs van herstel of negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur.


Dat meldt het Ierse Verkeersbureau. Reizigers kunnen het digitale EU coronacertificaat gebruiken om één van deze bewijzen te tonen. Het ‘Passenger Locator Form’ wordt vóór vertrek geverifieerd bij de relevante vervoerder en bezoekers kunnen worden gevraagd om het certificaat dat op hun formulier staat te overleggen.

Vanaf vandaag, 19 juli, moeten ook kinderen van 12 tot 17 jaar een negatieve RT-PCR-test te laten zien, ook als ze worden vergezeld door volledig gevaccineerde of herstelde volwassenen. Dit is niet nodig voor kinderen onder de 12 jaar.

Bars en restaurants
Daarnaast is het belangrijk om te weten dat alleen reizigers die volledig zij gevaccineerd of die in de afgelopen 180 dagen zijn hersteld van een besmetting van het virus, tijdens hun verblijf in Ierland in bars en restaurants mogen. Deze regel zal naar verwachting 26 juli ingaan en het digitale coronacertificaat kan worden gebruikt als bewijs. Degenen die in hotels verblijven, kunnen wel genieten van de gemeenschappelijke binnenruimtes van hun accommodatie.