14 april 2024
Thumbnail voor Riu Gran Canaria heropent deuren na renovatie

Riu Gran Canaria heropent deuren na renovatie

PALMA DE MALLORDA - RIU Hotels & Resorts heeft het Riu Gran Canaria na een complete renovatie geopend. Het 4-sterren All Inclusive 24-uurs hotel heeft een nieuw design en nieuwe faciliteiten, restaurants, bars en diensten. Ook introduceert de keten in het hotel de ‘beroemde’ Riu Party.


RIU lanceerde in 2011 een renovatieplan voor het gehele hotelaanbod. Hiermee wil de keten alle hotels moderniseren en upgraden. “Het is een voortdurend proces omdat renovatie meestal elke tien tot twaalf jaar uitgevoerd wordt, dus als alle hotels in een gebied zijn gerenoveerd, zijn de eerste opnieuw aan de beurt”, aldus RIU. Het Riu Gran Canaria werd in 2013 volledig gerenoveerd en was als eerste hotel in de tweede ronde ‘grondige renovatie’ aan de beurt.

De renovatieprojecten dienen ook om de energiebesparing, het afvalbeheer, het waterverbruik en de afvalvermindering te verbeteren. Voor Riu Gran Canaria is onder andere gekozen voor zelfvoorziening van elektriciteit met de installatie van zonnepanelen. Daarnaast is de gevel van het hotel aangepast om de kamers te vergroten, waardoor ze volgens de hotelketen meer ruimte en comfort bieden aan de gasten.

Verder waren de belangrijkste veranderingen gericht op de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel, zoals de lobby. Het hoofdrestaurant ‘Las Dunas’ heeft een ‘grondige wijziging’ ondergaan, verschillende restaurants zijn verplaatst, en het gastronomische restaurant ‘Kulinarium’ en Italiaanse restaurant ‘Amore Mio’ zijn aan het aanbod toegevoegd. Het hotel is verder uitgebreid met een Sports Bar en de ‘Tivoli’ Lounge Bar heeft een podium voor de Riu Get Together Party die vanaf eind november elke vrijdag wordt gehouden.

Tot slot is een nieuw zwembad toegevoegd waarmee het hotel nu over een totaal aantal van zeven zwembaden beschikt.