14 april 2024
Thumbnail voor RIU opent eerste hotel in West-Afrika met Riu Baobab in Senegal

RIU opent eerste hotel in West-Afrika met Riu Baobab in Senegal

POINTE SARÈNE - RIU begint dit jaar aan een nieuw avontuur met de opening van het eerste hotel uit de keten in West-Afrika. In Senegal opent het nieuwe 5-sterrenhotel Riu baobab. “Het hotel is uniek in zijn klasse, omdat het de 24-uurs All Inclusive service van RIU introduceert aan de stranden van Pointe Sarène”, luidt de aankondiging van de keten.


De naam van het hotel doet de omgeving eer aan. Zodra reizigers van de luchthaven naar het hotel gaan, zijn langs de wegen de indrukwekkende baobabs te zien. Het nieuwe complex wordt omringd door grote tuinen met in totaal 25 baobabs, de nationale boom die het symbool is geworden van dit land.

Het Riu Baobab telt 522 kamers en licht in de stad Pointe Sarène, tegenover een uitgestrekt en indrukwekkend wit zandstrand, op slechts honderd kilometer van hoofdstad Dakar en 48 kilometer van de luchthaven. Met dit nieuwe hotel brengt de keten haar befaamde 24-uurs All Inclusive service naar de stranden van Senegal.

Het resort is uitgerust met uitgebreide faciliteiten, waaronder een breed gastronomisch aanbod met vijf restaurants: het hoofdrestaurant ‘Yassa’, het Italiaanse ‘Veneto’, het Aziatische ‘Dorayaki’, de grill met gegrilde lekkernijen en ‘Pepe’s Food’. Naast de restaurants zijn er vier bars. Daarnaast biedt het hotel een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen en volwassenen en zijn er drie grote zwembaden en een middelgroot zwembad met een poolbar.

“Meer zullen volgen”
Dit is het eerste hotel van RIU in Senegal. Echter stelt de keten dat er naar verwachting meer zullen volgen. “Dit is ook gebeurd in andere Afrikaanse bestemmingen, zoals Kaapverdië. Het bedrijfsmodel hiervan heeft als voorbeeld gediend voor Riu Baobab. Zozeer zelfs, dat voor de opening van het Riu Baobab ongeveer vijftig medewerkers van deze bestemming zijn overgeplaatst, om ervoor te zorgen dat de RIU-servicecultuur wordt gehandhaafd.”

Met dit hotel heeft RIU nu in totaal vijftien hotels in Afrika: zes in Marokko, twee in Tanzania en zes in Kaapverdië.