20 april 2024
Thumbnail voor Romy Steenmeijer neemt sprong in het diepe en start als Travel Counsellor: Tijd voor iets nieuws

Romy Steenmeijer neemt sprong in het diepe en start als Travel Counsellor: Tijd voor iets nieuws

AMSTERDAM - Na tien jaar bij de NH Hotelgroup was het voor Romy Steenmeijer tijd voor iets nieuws. Romy sluit zich aan als ZRA bij Travel Counsellors, waar ze vooral van plan is om veel te gaan leren. “Ook de fouten die ik maak moet ik zelf rechtbreien. Dat is een mooie uitdaging”, vertelt Romy in gesprek met Reisbizz.nl.


Romy’s interesse lag altijd al bij de online reiswereld. Na drie jaar bij Booking.com wilde zij graag de andere kant van de reiswereld zien en is ze aan de slag gegaan bij NH Hotelgroup. “Hier was ik verantwoordelijk voor alle hotels in de Benelux en later Noord-Europa. In deze rol werkte ik samen met nationale en internationale OTA’s om de juiste omzet te behalen voor de verschillende hotels.” Hier heeft Romy vooral heel veel geleerd. “De eerste jaren had ik geen team en het was echt een solo-functie. Later werd het team gelukkig uitgebreid waardoor ik mezelf kon focussen op de grotere accounts. De laatste paar jaren zijn we samengevoegd met het team in Berlijn waardoor ik ook meer kennis heb opgedaan over de Duitse markt.”

Zelf rechtbreien
De keuze om weg te gaan bij NH Hotelgroup was niet gemakkelijk. “Ik merkte dat ik al een tijdje stilstond”, vertelt Romy. “Uiteraard heb ik nagedacht over andere functies binnen het bedrijf, maar ik heb altijd gezegd dat ik binnen NH de leukste functie al had.” Met die reden besloot Romy een sprong in het diepe te nemen en zich aan te sluiten bij Travel Counsellors. “Ik heb gemerkt, mede door de coronaperiode, dat ik prima alleen kan werken. Daarnaast wil ik heel graag eigen keuzes maken en zelf alles uitpluizen. Dit is heel spannend, maar ik denk dat ik daar juist heel veel van kan leren. Ook de fouten die ik maak moet ik zelf rechtbreien en dat is een mooie uitdaging.”

Romy tijdens één van haar gaafste reizen ooit: tien weken naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Goede verhalen uit de branche
Aangezien Romy een opleiding toerisme heeft gedaan en verder veel ervaring heeft in de branche, kan zij nu een verkorte opleiding volgen bij Travel Counsellors. “Daarnaast krijg ik vanuit de organisatie een coach die me op weg kan helpen en op het hoofdkantoor zit gelukkig een heel team aan experts die bijspringen waar nodig.” Vooral de goede verhalen vanuit de branche zorgden ervoor dat Romy koos om zich aan te sluiten bij Travel Counsellors. “Ik heb eerst een gesprek gehad met Veronique Lindhout, zij zit al een tijdje bij de club. Door haar enthousiasme ben ik gaan nadenken. Na een gezellige lunch was het zaadje geplant en een paar maanden later was de knoop doorgehakt.”

Romy heeft vooral heel veel zin om aan de slag te gaan. “Ik merk dat ik ontzettend veel energie heb en het klinkt cliché, maar als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken.”