18 april 2024
Thumbnail voor Rotterdam Airport krijgt eind dit jaar automatisch rijdende shuttle

Rotterdam Airport krijgt eind dit jaar automatisch rijdende shuttle

Eind 2024 gaat er een automatische rijdende shuttle rijden tussen Rotterdam The Hague Airport en metrostation Meijersplein, ter aanvulling op bus 33. Daardoor krijgen reizigers van en naar de luchthaven een veel frequentere verbinding met het metronetwerk.

Het gaat om een proef met twee automatische rijdende, elektrische shuttlevoertuigen. In eerste instantie zal er nog een gekwalificeerde buschauffeur aan boord zijn die toezicht houdt op de veiligheid aan boord. Op termijn moeten de shuttles zonder personeel gaan rijden.

De initiatiefnemers van het project (Rotterdam Airport, de RET, de gemeente Rotterdam, DAM Shuttles en de MRDH) willen niet alleen nieuwe innovaties in het openbaar vervoer testen, maar ook de bereikbaarheid van de luchthaven verbeteren. Die is momenteel met name in de avonduren en het weekend vrij matig: er rijdt dan slechts twee keer per uur een bus.

Meijersplein
In de rolstoegankelijke shuttles is straks plaats voor minimaal 15 passagiers inclusief bagage. Op eindbestemming Meijersplein kunnen de reizigers overstappen op metrolijn E richting Den Haag en het centrum van Rotterdam.

Overigens houden de initiatiefnemers wel een kleine slag om de arm wat betreft de startdatum: de planning is nu eind 2024, maar mocht het toelatings- en goedkeuringstraject bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) langer duren dan verwacht dan kan dat wat later worden.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.