7 september 2024
Thumbnail voor Rotterdam vanaf seizoen 2025 thuishaven van twee Holland America Line schepen

Rotterdam vanaf seizoen 2025 thuishaven van twee Holland America Line schepen

ROTTERDAM - Holland America Line heeft het Europese seizoen 2025 geopend voor boeking. De cruisemaatschappij brengt de schepen Rotterdam en Nieuw Statendam naar de thuishaven Rotterdam voor circa dertig rondreizen en toont hiermee de toewijding aan het Nederlandse erfgoed van de cruisemaatschappij en de historische verbondenheid met de havenstad.


De routes van de rondreizen vanuit Rotterdam variëren van zeven tot 42 dagen, inclusief de nieuwe 'Arctic Circle Crossing' naar Groenland, IJsland, Noorwegen en de Noordkaap. Overige cruises verkennen de Oostzee, de Britse Eilanden, de Canarische Eilanden, IJsland en Noorwegen.  

“Voor Holland America Line is de terugkeer naar Rotterdam met twee schepen thuiskomen in de stad waar we zijn ontstaan. Het laat zien hoe toegewijd we zijn aan ons Nederlandse erfgoed en dat we alles wat de haven van Rotterdam voor ons merk betekent in ere houden”, aldus Nico Bleichrodt, vice-president international sales van Holland America Line. “Ons Europa 2025-seizoen draait om langere cruises, langere tijd in de haven en het aanbieden van de meest uiteenlopende routes, van vakanties van een week tot reizen die een maand in beslag nemen.”

Naast de haven van Rotterdam biest HAL vanuit negen verschillende steden cruises aan naar locaties in heel Europa. Van april tot november voegt Oosterdam zich bij Nieuw Statendam en Rotterdam voor een volledig seizoen in Europa met cruises in de Middellandse Zee, terwijl Zuiderdam de 35-daagse 'Voyage of the Vikings' vaart. De haven intensieve routes variëren van zeven tot 42 dagen en zijn volgens de rederij ontworpen voor een echte ervaring op de bestemming. Cruises doorkruisen de hele regio en bezoeken de Oostzee, de Britse eilanden, de Canarische eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra's, Israël, de Middellandse Zee en Noord-Europa, inclusief IJsland, Groenland en Noorwegen.