23 juli 2024
Thumbnail voor Run op tickets nadat Marokko grenzen opent

Run op tickets nadat Marokko grenzen opent

RABAT - Nu Marokko de grenzen heeft geopend voor internationale reizigers is er een run ontstaan op tickets naar het Noord-Afrikaanse land. Om Marokkanen in het buitenland die familieleden willen bezoeken tegemoet te komen, heeft Royal Air Maroc de ticketprijzen verlaagd.


Door de enorme vraag naar vliegtickets schoten de ticketprijzen omhoog, tot soms wel duizenden euro’s voor een ticket. Op verzoek van Koning Mohammed VI heeft de nationale airline van Marokko de prijzen nu verlaagd.

Voor een gezin van vier leden of meer dat vertrekt vanuit een Europese bestemming is een ticketprijs van 97 euro inclusief belasting vastgesteld, meldt Bladna.nl. Een gezin van drie personen betaalt 120 euro per ticket, terwijl Marokkanen die alleen of samen met iemand anders reizen 150 euro voor een retourticket betalen.

Mensen die voor 13 juni hebben geboekt, kunnen hun tickets annuleren en opnieuw boeken tegen het goedkopere tarief. Ze krijgen dan voor het resterende geld een voucher.

Reisbureaus die gespecialiseerd zijn in reizen naar Marokko draaien intussen overuren. Zo stonden bij Rif Reizen in Den Haag maandag honderd mensen voor de deur, meldt de NOS. Systemen raakten door de drukte overbelast.

Voorwaarden
Er gelden wel de nodige voorwaarden voor reizigers die naar Marokko gaan. Bij binnenkomst moeten mensen een negatieve PCR-test laten zien, die niet ouder is dan 48 uur. Een vaccinatiebewijs is ook voldoende, waarbij de laatste vaccinatie minimaal twee weken oud moet zijn.

Verder staat het reisadvies van het Nederlandse ministerie voor Buitenlandse Zaken nog op oranje: dat betekent 'alleen noodzakelijke reizen'. Wie van Marokko naar Nederland reist, krijgt het dringende advies om tien dagen in quarantaine te gaan. Na vijf dagen kan de quarantaine worden afgebroken na een negatieve test.