7 september 2024
Thumbnail voor Ruud van der Heijden (Travel Trend): ‘Check en dubbelcheck is altijd het motto’

Ruud van der Heijden (Travel Trend): ‘Check en dubbelcheck is altijd het motto’

ROTTERDAM - Bij de Backoffice afdeling van Travel Trend is werken op de automatische piloot er niet bij. Ruud van der Heijden vertelt dat je in de Backoffice een echte ‘regelneef’ bent, contact hebt met agenten over de hele wereld en met reisbureaus in Nederland.


Ruud werkt al meer dan 20 jaar bij Travel Trend, saai is de functie nooit geweest. “In de Backoffice zorgen we voor alles wat er op de achtergrond nodig is voor de boekingen, nadat de klanten het voorstel van onze reserveringsafdelingen akkoord hebben gegeven om te boeken. Denk daarbij aan het aanvragen van de boekingen bij onze agenten in het buitenland en het inboeken in hun systemen, alles wat met ticketing te maken heeft, het factureren en uiteindelijk het samenstellen en verzenden van de reisbescheiden.”

Check en dubbelcheck
Ruud zegt dat geen boeking hetzelfde is, omdat alles maatwerk is. “Dat betekent dat we nooit op de automatische piloot werken, maar bij ieder dossier alert moeten zijn op uitzonderingen en individuele aanpassingen. Check en dubbelcheck is altijd het motto. De lijnen zijn kort en het is heel makkelijk om even met een collega vanuit verschillende invalshoeken naar een dossier te kijken.”

Informele sfeer
Dat maakt zijn functie juist interessant. “Ik ben een echte ‘regelneef en heb contact met agenten over de hele wereld, en met reisbureaus in heel Nederland. Op kantoor is de sfeer heel informeel en leuk. Dat is ook zeker één van de redenen dat ik al meer dan 20 jaar bij Travel Trend werk.”

Lees het volledige interview met Ruud in de Career Special.