6 december 2023
Thumbnail voor Ryanair: minder vluchten vanaf Charleroi door leveringsproblemen Boeing

Ryanair: minder vluchten vanaf Charleroi door leveringsproblemen Boeing

Ryanair stationeert drie toestellen minder op Charleroi, waardoor er in de vluchtfrequenties gesneden moet worden. Ook vanaf de luchthavens van Dublin, East Midlands, Porto, Keulen en vier Italiaanse steden zullen er minder toestellen ingezet worden, aldus Ryanair. De prijsvechter heeft in Nederland geen vliegbasis meer.

Ryanair krijgt in de periode september tot en met december 14 nieuwe 737’s van fabrikant Boeing. De Ierse luchtvaartmaatschappij had echter gerekend op 27 toestellen en moet daarom een flink aantal vluchten schrappen. De maatschappij heeft naar eigen zeggen geen reservetoestellen om de vluchten uit te voeren. “We moeten onderhoud uitvoeren om onze vloot van 550 toestellen klaar te hebben voor de zomer van 2024.”

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, zegt in nauw contact te staan met Boeing. “We willen de leveringsproblemen tot een minimum beperken. We overleggen regelmatig met Boeing en ons primaire doel is om ervoor te zorgen dat we alle 57 737’s die we vóór eind mei 2024 zouden ontvangen dan ook ontvangen hebben, zodat we kunnen groeien tot een vloot van meer dan 600 toestellen.”