30 april 2024
Thumbnail voor SalesTalk Jozef Verbruggen (Untamed Travelling): ‘Afrika voelde als thuiskomen’

SalesTalk Jozef Verbruggen (Untamed Travelling): ‘Afrika voelde als thuiskomen’

SCHIPHOL - In de rubriek SalesTalk laten wij iedere maand in het Reisbizz Magazine een vertegenwoordiger uit de reisindustrie aan het woord om iets over zichzelf, zijn of haar product of diensten te vertellen. Deze maand in SalesTalk: Jozef Verbruggen, directeur van Untamed Travelling. “Ik wilde de wereld die ik had gevonden in Afrika delen via onze reisorganisatie.”


“Ik ben geboren in België, in het kleine dorp Kruibeke, maar vanwege mijn Brabantse grootouders ben ik deels opgegroeid in Nederland. Mijn carrière ben ik begonnen in de muziekindustrie. Ik had vijf platenlabels en een publishing maatschappij. Ondanks de successen – zelfs tot in de States en in Japan – raakte ik er toch op uitgekeken.

Rond mijn 38e zag ik een omwenteling ontstaan door de digitalisering en wilde ik iets anders. Ik had al flink wat gereisd, maar tijdens mijn eerste reizen naar Afrika voelde dat als thuiskomen. De geur van Afrika is heerlijk! De geur van echtheid, de geur van het ruige. Dat wilde ik delen.

Na een tijd te hebben gegidst in Kameroen ging ik in Vlaanderen aan de slag bij een kennis met een reisbedrijf. Al snel ben ik naar Nederland gegaan om me hier in te schrijven. Ik was de regeltjes in België zat.

Bij onze luxe maatwerkreizen draait het woord ‘luxe’ allang niet meer om de gouden kranen en zilveren bestek. Het gaat om de luxe beleving. De persoonlijke service die we bieden, lodges in the middle of nowhere waardoor reizigers echte exclusiviteit kunnen ervaren. Onze gasten willen op plekken komen waar weinig anderen hen zijn voorgegaan. Al sinds het begin hebben wij er ook voor gekozen te werken met partners die er alles aan doen om onze footprint te minimaliseren en compenseren en die investeren in ontwikkeling en educatie ter plaatse.”

Lees Jozef zijn hele verhaal in het nieuwe Reisbizz Magazine en meld je aan voor de nieuwsbrief zodat je het volgende magazine als eerste in je mailbox ontvangt.