19 juli 2024
Thumbnail voor Sandals Resort opent in 2023 nieuw resort in Jamaica

Sandals Resort opent in 2023 nieuw resort in Jamaica

OCHO RIOS - Aan de noordkust van Jamaica slingeren rivieren door weelderige bossen om over te gaan in verfrissende watervallen. Deze natuur is het decor van het gloednieuwe Sandals Dunn’s River Resort, dat mei volgend jaar de deuren opent.


Vorige maand opende Sandals Resorts nog het Sandals Royal Curaçao, een luxeresort op het Santa Barbara Estate op Curaçao. De luxueuze hotelketen kondigt verdere uitbreiding van het portfolio aan op het eiland waar het geworteld is, Jamaica. Het resort ligt in Ocho Rios en is geïnspireerd op Dunn’s River en de watervallen van deze rivier, met als motto ‘let life flow’.

Sandals Dunn’s River wil zich onderscheiden met geheel nieuw type suites en exclusieve restaurant- en barconcepten. “Ronduit spectaculair zijn de Tufa SkyPool Butler Suites, suites met plungepools met glazen panelen dat een infinity-effect met Caribische Zee geeft”, luidt de aankondiging van de hotelketen. Het resort beschikt over twaalf restaurants, van de authentieke Jerk Shark tot L’Amende - een restaurant leunend op Franse culinaire tradities, maar verrassend door de combinatie met Jamaicaanse gerechten. Maar ook Griekse, Aziatische, Italiaanse en Zuid-Amerikaanse keukens.

Met in totaal negen bars wordt er genoeg afwisseling geboden. “In de hippe en verfijnde Dunn's Rum Club wordt de specialiteit van het eiland shaken and stirred tot authentieke Jamaicaanse cocktails, vakkundig gemengd met andere lokaal geproduceerde ingrediënten zoals kokosnoot. Speel er een partijtje Jamaicaanse domino bij en de ervaring is compleet.”

Het resort heeft het grootste zwembad van Jamaica in de vorm van een slingerende rivier. Het zwembad is voorzien van een glazen rand die doorloopt tot in het zand. Het is één van de vijf verfrissende zwembaden om af te koelen onder de warme Jamaicaanse zon. De vele waterpartijen in het resort zijn afkomstig uit de natuurlijke bronnen.