11 mei 2024
Thumbnail voor Sanne Veerman was op workation in Finland: ‘De perfecte locatie om in alle rust te werken’

Sanne Veerman was op workation in Finland: ‘De perfecte locatie om in alle rust te werken’

VOLENDAM - Ze scheurden door het bos op een slee achter husky’s, voerden rendieren, genoten elke dag van prachtige landschappen en trotseerden paden vol sneeuw op een e-bike of op sneeuwschoenen. Samen met een collega ging Sanne Veerman, ZRA bij TUI at Home, op individuele studiereis naar Finland. “En ja, we hadden daarnaast ook nog tijd om te werken.”


In plaats van aan haar bureau in Volendam zat Sanne de afgelopen week te werken bij een haardvuur in Finland. Samen met een collega genoot zij namelijk midden in deze drukke tijd van een workation. “Met dank aan Buro Scanbrit die ons op zeer korte termijn nog kon helpen aan een vlucht vlogen wij in drie uur naar dit magische winterlandschap. De perfecte locatie om in alle rust te kunnen werken.”

Een houten huis in het bos
Het huis waar Sanne en haar collega verbleven stond in het bos op ongeveer tien minuten lopen van Levi. Dichtbij restaurants en andere gezelligheid, maar alsnog midden in de natuur. “De omgeving van dit gave huis dat we via Interhome hebben geboekt kwam letterlijk zo van een ansichtkaart af. Het huis overigens ook en de sauna en het haardvuur waar we deze week van hebben genoten maakte het totaalplaatje af. Na een week in Finland zijn we nu zelfs gespecialiseerd in vuur maken. Je weet maar nooit waar het goed voor is.”

Noorderlicht als toetje
Naast het vele werk wat de dames deze week hebben gedaan, hebben ze uiteraard ook genoten van bijzondere excursies. “Elke dag één excursie was de perfecte combinatie om genoeg tijd over te houden voor al het werk en alsnog te kunnen genieten. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog eens drie avonden het Noorderlicht gezien. En niet als een vage streep in de lucht, maar als een ware lichtshow. Na een dag hard werken is dit echt de perfecte beloning.”

Perfecte combinatie
Na de afgelopen week kunnen Sanne en haar collega één conclusie trekken. “Een workation in Finland is een heerlijke combinatie van werk en bijzondere excursies. De relaxte omgeving zorgt ervoor dat je naast al die gave excursies heerlijk kunt werken. Ondertussen zit ik alweer thuis achter mijn bureau en mis ik het heerlijke uitzicht vanuit het huis in Finland.”