13 mei 2024
Thumbnail voor Sean Vinclair start als Travel Counsellor: ‘Dit moest mijn nieuwe toekomstplan worden’

Sean Vinclair start als Travel Counsellor: ‘Dit moest mijn nieuwe toekomstplan worden’

DOENRADE - Na het volgen van de Travel Academy van Travel Counsellors mag Sean Vinclair zich sinds een maand officieel ZRA noemen. Met een grote passie voor reizen, maar geen ervaring in de reisbranche, is Sean een nieuw carrièrepad opgegaan. “De persoonlijke band met je klant spreekt mij het meeste aan”, vertelt de kersverse Travel Counsellor in gesprek met Reisbizz.nl.


Voordat Sean begon aan de Travel Counsellors Travel Academy was hij werkzaam in een hele andere branche. “Vanuit school ben ik gaan werken bij een logistiek bedrijf. Ik heb een diploma als supervisor, maar ben onderaan begonnen als heftruckchauffeur”, vertelt hij. “Vervolgens ben ik langzaam opgeklommen en ben ik doorgegroeid tot productieplanner.” Sean werkt hier nog parttime waardoor hij zijn werk goed kan combineren met zijn ZRA-schap.

Waarom besloot je die overstap te maken?
“Ik had al langer het idee om iets voor mezelf te beginnen, alleen wist ik nooit precies wat ik wilde doen. Ik ben vrij technisch, maar wilde met het oog op de toekomst iets wat ik eventueel tot op mijn oude dag kan blijven doen. Van het hele ZRA-concept had ik nog nooit gehoord. Via een collega kwam ik in contact met een andere Travel Counsellor en ik besloot na een aantal gesprekken dat dit mijn nieuwe toekomstplan moest worden.”

Midden in de coronacrisis startte Sean aan de Travel Academy van Travel Counsellors. “In eerste instantie twijfelde ik om door te gaan, maar later zag ik het als een voordeel. Ik had nu namelijk rustig de tijd om de academy te doorlopen en het vak te leren, wat fijn was aangezien ik totaal geen ervaring had in de reisbranche. Daarnaast had ik ook nog geen klanten, dus kon ik stukje bij beetje alles opbouwen en het zelfstandig ondernemerschap onder de knie krijgen.”

Wat sprak je aan in het ZRA-schap?
“De persoonlijke band die je met klanten opbouwt. Door een reis voor iemand te organiseren, leer je weer een nieuw persoon kennen die zijn of haar ervaringen met je deelt. Een klant die terugkomt voor een volgende reis, heeft kennelijk een positief gevoel overgehouden aan de samenwerking. En het is natuurlijk fantastisch om één van je grootste passies te kunnen uitoefenen en daarbij als zelfstandige te werken.”

Als onervarenen in het vak heeft Sean bij Travel Counsellors een fijne basis gevonden. “Ondanks dat je eigenlijk alleen werkt, heb je toch een goede collegiale band met iedereen. Vooral voor iemand zoals ik die in een totaal nieuwe branche stapt, met een totaal andere werkomgeving dan dat ik jarenlang gewend was, merk ik dat ik goede ondersteuning krijg vanuit kantoor en dat collega ZRA’s altijd klaar staan om te helpen.” Voor nu richt Sean zich op een breed aanbod reizen, maar in de toekomst wil hij de focus leggen op rondreizen in bijvoorbeeld Centraal-Amerika en Afrika. “Ik ben zelf zeer avontuurlijk ingesteld en deze gebieden trekken mij persoonlijk heel erg aan.”