17 april 2024
Thumbnail voor Special Traffic over ‘betoverend’ Zuid-Afrika: ‘Reizigers keren niet voor niets vaker terug’

Special Traffic over ‘betoverend’ Zuid-Afrika: ‘Reizigers keren niet voor niets vaker terug’

KAAPSTAD - Maatwerkspecialist Special Traffic noemt een reis door Zuid-Afrika betoverend. “Het ene moment sta je tijdens een safari oog in oog met een leeuw, een paar dagen later sta je tussen de wijngaarden of op de top van de Tafelberg in Kaapstad. Het is niet voor niets dat Zuid-Afrika vaak meerdere keren wordt bezocht.” In de Zuidelijk Afrika Special van Reisbizz Magazine neemt de reisorganisatie je mee naar het land.


Waar beleef je een safari in Zuid-Afrika op z’n best? In een nationaal park, zoals het welbekende Kruger National Park, of in een privé wildreservaat? Special Traffic legt het verschil tussen beide uit. “Het Krugerpark, hét visitekaartje van Zuid-Afrika, biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. De wegen zijn geasfalteerd en je kunt met een eigen huurauto rondrijden. Echter mag je niet van de gebaande paden af, en hoewel dit misschien iets minder avontuurlijk klinkt, maken ook veel dieren graag gebruik van deze wegen. De kans om de Big Five te spotten is hierdoor aanwezig.”

Privé safari
De privé wildreservaten worden veelal gerund door particulieren en zijn verspreid door heel Zuid-Afrika. “In deze wildreservaten zijn de wegen onverhard en is het, in tegenstelling tot de nationale parken, niet mogelijk om zelf rond te rijden. Je gaat hier samen met een ranger in een open landrover (met plek voor maximaal acht tot tien personen) op safari. Het leuke is dat je hier wel van de gebaande paden af mag, op zoek naar wild. De ranger kent het gebied op zijn duimpje en heeft ‘bush ogen’. Beweegt er een blaadje? Dan weet hij al welk dier daar achter zit. In een privé wildreservaat verblijf je in een lodge of in een tentenkamp, op basis van volpension en twee safari-activiteiten per etmaal; één vroeg in de ochtend en één aan het eind van de middag. Dan zijn de dieren het meest actief, dus de kans om wild te spotten is erg groot.”

Culinair hoogtepunt
Als je het aan het team van Special Traffic vraagt, is de leukste manier om de beste culinaire plekjes van Kaapstad te ontdekken, onder begeleiding van een lokale gids. “Struin door de straten van het centrum, langs verborgen, ambachtelijke winkeltjes en eethuisjes, en laat je smaakpapillen je leiden. Je proeft Afrikaans soul food zoals pap, samp (maisgries) met bonen, vleesstoofpot en vetkoek. Je geniet van heerlijke koffie uit kleine, ambachtelijke koffiebranderijen, proeft eerlijke chocolade en zelfs een heuse ginproeverij staat op het programma. Baie lekker, eet smakelijk!”

Wil jij meer lezen over Zuid-Afrika. Lees dan het volledige artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.