24 juni 2024
Thumbnail voor Sunair met negen reisagenten op studiereis naar Wenen: ‘Een aanrader voor iedereen’

Sunair met negen reisagenten op studiereis naar Wenen: ‘Een aanrader voor iedereen’

WENEN - Sunair vertrok eerder deze maand onder leiding van Marja Bouwmeester met negen enthousiaste reisagenten voor een studiereis naar Wenen. Er stond hier een uitgebreid programma op hen te wachten.


Met KLM vertrok de groep naar de hoofdstad van Oostenrijk. “Onder het genot van een sandwich en een drankje was de vliegreis zo voorbij en kon het ontdekken beginnen. Na een eerste korte wandeling door de stad genoot de groep van de eerste Wiener Schnitzel”, aldus Marja Bouwmeester.

Op de tweede dag werd de stad per fiets ontdekt. “Een geweldige manier voor een eerste indruk van de stad. Fijn dat er voor mij ook een elektrische fiets beschikbaar was, vooral na mijn blessure een uitkomst”, vertelt Karin van Veldhoven, TUI at Home. Ook de eerste hotelbezoeken stonden deze dag op de agenda. Zowel Hotel Graben en Royal werden bezocht, zusterhotels van Hotel Regina waar de groep verbleef. “Centraler dan dit kan bijna niet. Als dat belangrijk is voor de klant, kun je deze hotels zeker adviseren”, gaat Janny Kuiper van Personal Touch Travel verder.

Later op de dag bezocht de groep de Spaanse rijschool. “Heel indrukwekkend die prachtige Lipizaner paarden van zo dichtbij te kunnen bewonderen”, aldus Marja. ’s Avonds werd genoten van een ‘Heurigen abend’, net even buiten de stad en bekend om zijn heerlijke Oostenrijkse wijn.

Voor ieder wat wils
Dag drie begon bij Schonbrunn. Een grand tour bracht de reisagenten in 40 imposante kamers. “Stuk voor stuk de moeite waard. De middag stond ter vrije besteding. Onder andere de Naschmarkt, de Stephandom en het Hundertwasserhaus werden aangedaan.” In de avond stond de Kursalon op het programma. De muziek van Strauss en Mozart werd ondersteund door zang en dans. Volgens alle reisagenten een avond die ze zeker niet hadden willen missen.

Op woensdagochtend werden diverse hotels bezocht: Hotel Grand Ferdinand, Hotel Kaiserhof, Small Luxury Hotel Altstadt Vienna, Hotel Johan Straus en Hotel Lucia zorgden ervoor dat de deelnemers een zeer brede kennis hebben opgedaan van een Sunair hotel Aanbod. “Voor ieder wat wils”, gaf Ans Thole van D-reizen Hoorn aan.

Aanrader
Na de bezoeken was iedereen toe aan iets lekkers. “Als je wat lekkers wilt in Wenen, denk je natuurlijk direct aan Sachertorte in Cafe Sachereck”, vertelt Marja. Uiteindelijk sloot de groep af met een bezoek aan het Haus der Musik, een extra die een klant bij het boeken van een pakketreis bij Sunair standaard gratis mag bezoeken. “Op de terugvlucht werden in de lucht, via de door KLM gratis beschikbaar gestelde Wifi, het thuisfront op de hoogte gesteld van de reis en de aankomst tijd. Ideaal! De groep kijkt terug op vier fantastische dagen in een stad die voor iedereen een aanrader is”, sluit Marja af.