17 mei 2024
Thumbnail voor Sunair vanaf mei naar de Kanaaleilanden: Linda Andeweg neemt je mee

Sunair vanaf mei naar de Kanaaleilanden: Linda Andeweg neemt je mee

ALPHEN A/D RIJN - Vanaf 1 mei gaat Sunair Vakanties wekelijks op zondag charters aanbieden naar Guernsey en Jersey vanaf Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde (alleen Guernsey). Linda Andeweg, salesmanager en Kanaaleilandenfan neemt je mee naar de bijzondere groep Engelse eilanden met Franse slag.


Hoewel de naam Kanaaleilanden anders doet vermoeden, liggen de eilanden niet in het Kanaal, maar in de Golf van Saint-Malo. Geografisch gezien liggen de eilanden dus voor de Franse kust, dichtbij Normandië, maar historisch gezien horen de eilanden bij Engeland. De Kanaaleilanden bestaan uit Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden.

Wandelen, fietsen en golfen
Weet je dat de Kanaaleilanden zich prima lenen voor een actieve vakantie? Je kunt er wandelen, fietsen, golfen, maar bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan de vele fraai aangelegde tuinen op het eiland. Neem voor heerlijk relaxte tochten de Ruettes Tranquilles (op Guernsey) of The Green Lanes (op Jersey). Hier is een uitgebreid wegennetwerk waar wandelaars, fietsers en paarden voorrang hebben.

Fris klimaat? Dan vergis je je
Wie denkt dat de Kanaaleilanden een fris klimaat hebben, vergist zich. De warme golfstroom uit het Caraïbisch gebied zorgt juist voor een gunstig klimaat met vroege lentes, zwoele zomers en zachte winters. Kleine palmbomen gaan dapper de concurrentie aan met tropische exemplaren en waar je ook bent: de zee ligt altijd binnen handbereik. De ene keer kabbelen de golven in een rustige baai naar een ongerept strand, de andere keer beuken ze met een enorme kracht op de rotsen. In ieder geval levert dit laatste spectaculaire plaatjes op.

Lees het volledige artikel in de special Couleur Locale van Reisbizz magazine.