2 mei 2024
Thumbnail voor Sunny Cars: Autohuur in Zuid-Europa populair deze hersft

Sunny Cars: Autohuur in Zuid-Europa populair deze hersft

HAARLEM - Autohuurspecialist Sunny Cars merkt dat Nederlanders de zomer willen verlengen met een vakantie naar de zon. Voor de periode tussen half september en november zijn nu al ruim 50 procent meer auto’s gehuurd dan vorig jaar, aldus Sunny Cars. “Ook in de herfstvakantie is het aantal reserveringen aanzienlijk toegenomen ten opzicht van vorig jaar.”


De Nederlandse druilerigheid ontvluchten is volgens de autohuurspecialist nog populairder geworden. De meeste auto’s worden deze herfst verhuurd naar Spanje, Griekenland, Portugal, Italië en de Verenigde Staten. “Zij reizen gemiddeld zo’n acht dagen naar bestemmingen waar de korte broek nog aan en de zonnebril nog op kan”, laat Sunny Cars weten.

Ook in andere landen is een toename te zien in het aantal gehuurde auto’s. In het Verenigd Koninkrijk is de autoverhuur met 144 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De herfst in IJsland is ook in trek. Hier worden in vergelijking met afgelopen jaar 97 procent meer auto’s verhuurd. “Het exotische, woestijnrijke Jordanië (+112 procent) en het gevarieerde Kroatië (+109 procent) worden steeds populairder. In al deze landen kun je zonder zorgen een roadtrip maken met een huurauto van Sunny Cars.”