23 juli 2024
Thumbnail voor Sunny Cars constateert beperkte autohuurmogelijkheden en stijgende prijzen

Sunny Cars constateert beperkte autohuurmogelijkheden en stijgende prijzen

HAARLEM - Autoverhuurder Sunny Cars verwacht komende tijd een forse stijging in de prijzen voor een huurauto door de verminderde capaciteit bij lokale wagenparkaanbieders. Het bedrijf ziet de boekingen wekelijks toenemen en vooral Spanje is erg in trek bij vakantiegangers. De autoverhuurspecialist adviseert om zo snel mogelijk een huurauto te reserveren voor populaire Europese bestemmingen.


Sinds het bekend worden van het schrappen van het algemene reisadvies, noteert Sunny Cars een stijging van 200 procent in de boekingen. “Van de reserveringen die de afgelopen 14 dagen zijn gemaakt, haalt ongeveer de helft de huurauto nog op in mei”, vertelt Hans Knottnerus, Managing Director bij Sunny Cars Nederland & België. Momenteel is Spanje de meest populaire autohuurbestemming, gevolgd door Griekenland en Portugal.

Volgens de autoverhuurder zullen de autohuurprijzen de komende tijd flink toenemen. “De wagenparkaanbieders hebben ingeschat dat pas in juni de vraag zou toenemen, waardoor er momenteel nauwelijks voertuigen beschikbaar zijn”, vertelt Sunny Cars oprichter Kai Sannwald. “Wij gaan ervan uit dat de vraag in de nabije toekomst zal toenemen en dat er op korte termijn dus niet genoeg voertuigen beschikbaar zijn. Dit zal de prijzen aanzienlijk opdrijven, wat nu al duidelijk is, vooral wat Mallorca betreft.”

Flexservice
Sannwald roept reizigers op niet te lang te wachten met het boeken van hun huurauto. “Ook al zijn de huursommen bij sommige populaire autohuurlanden momenteel nog vrij laag, zodra de vraag aantrekt, zullen de prijzen zeker stijgen.” Om in te spelen op de krapte die de komende maanden zal ontstaan geeft Sunny Cars bij alle reserveringen die gemaakt worden tussen 12 mei en 30 juni 2021 de Flexservice cadeau. Daarmee hebben reisagenten de mogelijkheid de reservering gratis te annuleren tot 4 uur voor huuraanvang.

Ondanks de toename van autohuurreserveringen blijft Sunny Cars voorzichtig over de huidige ontwikkelingen. “We zijn natuurlijk blij dat de boekingscijfers momenteel dagelijks stijgen. Toch blijft het huidige boekjaar ons voor grote uitdagingen stellen”, aldus Kai Sannwald. “Het totale volume voor boekjaar 2020/21 ligt nog steeds 83 procent lager dan 2018/2019.”