17 mei 2024
Thumbnail voor Sunny Cars lanceert Smartphone Service: ‘Huurder heeft gehele huurproces in handen’

Sunny Cars lanceert Smartphone Service: ‘Huurder heeft gehele huurproces in handen’

HAARLEM - Sunny Cars introduceert een nieuwe service waarmee de klant met een eigen smartphone het huurcontract kan ondertekenen. De huurder heeft het gehele huurproces in handen, doordat ook het ontgrendelen van de huurauto met de smartphone gebeurt. “Huurders hoeven niet meer langs de verhuurbalie om papierwerk te regelen of de sleutel op te halen.”


“Hoe sneller je je huurauto kunt ophalen, hoe eerder je vakantie kan starten”, meldt managing director Hans Knottnerus. Sunny Cars is zich daar zeer bewust van. Het bedrijf zoekt continu naar manieren om het ophaalproces op de bestemming te optimaliseren.

De nieuwe Smartphone service check je, net als bij de Fastlane service, voor vertrek alvast online in waardoor het huurcontract al helemaal ingevuld is. Het huurcontract wordt dan na aankomst op je eigen smartphone ondertekend. Er komt geen baliemedewerker aan te pas en klanten kunnen alles zelf op hun eigen tempo regelen. “Bij wijze van spreken met een kop koffie in de aankomsthal.” Zonder tussenkomst van personeel, is de kans op ongewenste bijverkoop van onnodige verzekeringen uitgesloten. “Dit is dan ook een mooie verbetering in de customer journey”, aldus Knottnerus.

De nieuwe service wordt als pilot uitgerold op de luchthavens van Mallorca en Ibiza. Na een succesvolle introductie worden er in de toekomst meer bestemmingen toegevoegd. Reisprofessionals selecteren de Smartphone service via het filtermenu in de B2B-tool.