14 juli 2024
Thumbnail voor Sunweb biedt ondanks code oranje weer reizen naar Egypte aan

Sunweb biedt ondanks code oranje weer reizen naar Egypte aan

ROTTERDAM - Sunweb gaat vanaf 1 november weer vakanties aanbieden naar de Rode Zee in Egypte. De keuze om naar de bestemming af te reizen ligt volledig bij de klant, maar doordat het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog op zich laat wachten, besluit Sunweb zelf om toch de reizen naar de Rode Zee in Egypte weer uit te voeren.


Tot nu toe volgde de reisorganisatie de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op en bood het geen vakanties buiten de Europese Unie aan met kleurcode oranje. Dat gaat per november veranderen. “De grote vraag van onze klanten naar deze bestemming en de resultaten van onafhankelijk onderzoek heeft ons doen besluiten om vanaf 1 november weer vakanties uit te voeren naar deze bestemming”, meldt Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group. “We zien dat de Nederlandse overheid stappen aan het ondernemen is in de goede richting, maar het duurt te lang en daarom nemen we nu zelf initiatief.”

Klanten kunnen nog altijd zelf bepalen om af te reizen naar het gebied. Klanten die al een vakantie naar de Rode Zee hadden geboekt en daar toch van willen afzien, krijgen de optie om hun vakantie kosteloos om te boeken. Reizigers die wel gaan en hun reisverzekering bij Sunweb Group hebben afgesloten, krijgen dekking van eventuele corona-gerelateerde kosten.

Onderzoek
Samen met health & safety partner Intertek Cristal heeft Sunweb Group onderzoek gedaan naar de lokale situatie ronde de Rode Zee in Egypte. Hieruit blijkt dat onder andere de infectiegraad lager is dan in Nederland en het personeel van de hotels allemaal is gevaccineerd. “De hotels voldoen allemaal aan de hoogste hygiënische eisen en lokaal is er voldoende kwalitatieve gezondheidszorg aanwezig”, aldus de reisorganisatie.