7 september 2024
Thumbnail voor Therèse van Eck: ‘Onze kennis en expertise is goud waard’

Therèse van Eck: ‘Onze kennis en expertise is goud waard’

ERMELO - Ze droomt ervan om in de toekomst een aantal maanden per jaar onder de Portugese zon te resideren. Daar werkt ze hard voor en met succes. “Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan vind ik wel dat ik keihard heb moeten werken. Ik weet niet of ik nu opnieuw, met de kennis van nu, die keuze zou maken.” Reisbizz ging in gesprek met de bevlogen Therèse van Eck van The Travel Club Ermelo.


Ondanks het harde werken, ziet deze bezige bij zich over vijf jaar dit werk nog wel doen. “Ik heb zo’n fijne vaste klantenkring. Kijk, mijn werk kan ik overal doen, dus ik sluit niet uit dat we dan misschien in Portugal wonen. Portugal is, naast Amerika, een van mijn favoriete landen. Ik zie mezelf wel een paar maanden per jaar in Ermelo wonen en die andere maanden onder de Portugese zon resideren. Die wens om daar te gaan wonen met mijn partner, koester ik al veel langer. We blijven dromen hè?!”

Meer balans
Maar er is ook een kanttekening. Het evenwicht mag anders. “Eerlijk gezegd zou ik meer balans willen in mijn leven. Nu werk ik zo’n 50 à 60 uur per week. Dat aantal uren mag best wel omlaag”, vervolgt Therèse. Voorheen was de ZRA 24/7 beschikbaar. Dat wil ze niet meer. Zo neemt ze geen werk meer mee op vakantie, en gebruikt ze twee aparte telefoons. “Zo kan ik privé en zakelijk veel beter gescheiden houden. Mijn klanten weten ook dat ze buiten mijn werktijden om alleen bij noodgevallen mogen bellen. Er is alle begrip.”

Onze kennis en expertise is goud waard
Net zoals ze met een heldere kostentabel werkt. Wijzigings- en administratiekosten rekent ze door, waar klanten ook nooit een punt van maken. Ze vervolgt: “Ik ben wel van mening dat wij eens moeten ophouden met maar te communiceren over ‘niet duurder dan internet’. Hoezo? Jouw kennis en expertise, waarin je zelf tijd en geld hebt geïnvesteerd is goud waard in deze tijden. Klanten zijn écht bereid om iets extra te betalen om ontzorgd te worden.”

Lees het volledige interview met Therèse in het Reisbizz Magazine.