19 juli 2024
Thumbnail voor Tineke Boele viert 35-jarig jubileum bij de Jong Intra: ‘Dan gingen we zingend het vliegtuig in’

Tineke Boele viert 35-jarig jubileum bij de Jong Intra: ‘Dan gingen we zingend het vliegtuig in’

Tineke Boele vierde onlangs haar 35-jarig werkjubileum bij de Jong Intra Vakanties. De Retail Manager vertelt aan Reisbizz over haar werk en wat haar opvalt na 35 jaar in de branche.

Hoe voelt het om al 35 jaar werkzaam te zijn bij dezelfde reisorganisatie en wat motiveerde je om zo lang te blijven?
“Het is weer even een punt om stil te staan bij alles wat dagelijks en jaarlijks voorbij komt. Je bent daar verder niet mee bezig, maar op zo’n jubileumdag wel. Mijn kinderen begrijpen niet dat je zo lang voor één werkgever kan werken, maar daar dacht ik ook niet aan toen ik startte bij de Jong Intra Vakanties. We pasten al die jaren bij elkaar; toen ik net van school kwam ging ik er fulltime voor als inkoper en productmedewerker. Toen ik in een volgende levensfase thuis een basis opbouwde, ging ik parttime met Coby mee als haar assistente toen zij - eerst adjunct - en later commercieel directeur werd. In de volgende levensfase bouwde ik de uren weer op en paste de functie als manager verkoop weer perfect als een nieuwe uitdaging. Vervolgens customer experience en na het afscheid van Coby volop in contact met al onze retailpartners.”

Welke veranderingen en ontwikkelingen heb je door de jaren heen gezien en hoe heeft dit jouw werk beïnvloed?
"Er is met de tijd natuurlijk heel veel veranderd, maar als ik het “beperk” tot de laatste jaren merk ik dat commitment steeds meer in euro’s wordt uitgerekend. Dat is logisch en ook zeer belangrijk, maar ik waardeer het persoonlijke contact daarnaast ook nog steeds enorm. Betrokkenheid, openheid en iets voor elkaar over hebben zijn voor mij heel belangrijk. Ook als collega’s. Hoe belangrijk is het dat je ook over je persoonlijke zaken kan praten als je hier behoefte aan hebt en lol kan hebben met elkaar. Dat heb ik bij de Jong Intra Vakanties altijd wel zo ervaren. Samen sterk en schouders eronder.”

Wat is een van de meest memorabele momenten die je hebt meegemaakt tijdens je carrière bij de Jong Intra Vakanties?
“De coronatijd heeft natuurlijk heel veel indruk gemaakt, maar als ik naar de positieve kant kijk zijn dat absoluut de presentatie dagen in Italië: Flitsend Florence. Vier dagen achter elkaar vloog er een vol Transavia toestel met reisagenten op onze uitnodiging naar Pisa waar wij een compleet dagprogramma draaide met een grote groep collega’s en chauffeurs. Elke dag weer opnieuw vol enthousiasme en ’s avonds ging iedereen zingend het vliegtuig weer in, terug naar Amsterdam. Een paar jaar later hebben we dat ook gedaan naar Ierland. Wat een energie gaf dat!”

Kun je een van de meest opmerkelijke studiereizen die je hebt georganiseerd of begeleid met ons delen?
“Ja, dat zijn absoluut de Men Only reizen. De eerste was naar Zuid-Afrika. We wilden eens wat anders organiseren. Het zijn veelal dames op de studiereizen en toen gingen we voor een Men Only reis. Dat was echt een belevenis. Lekker makkelijk en duidelijk. Je wist waar je aan toe was. Ook al was de bus wat later in het hotel en was er geen tijd om te verkleden? Als er maar wel tijd was voor een biertje aan de bar, dan kon iedereen door naar het diner. Ik vind het jammer dat dit allemaal een beetje beladen is nu. Na Zuid-Afrika volgden nog Ierland, Italië, IJsland en Oman.”

Welke adviezen zou je geven aan iemand die net begint in de reisbranche, gebaseerd op jouw 35 jaar ervaring?
“Geniet ook van de leuke dingen die het werk met zich meebrengt. We adviseren over en verkopen reizen. En waar mogelijk beleven we het reizen ook zelf zoveel als mogelijk. Dat is toch heerlijk!”

Hoe hebben jullie het gevierd in Ridderkerk?
“Mijn werkplek was versierd en overal door het pand hingen foto’s van allerlei momenten door de jaren heen. Verder mooie woorden tijdens de speech, taart en cadeaus. De dag werd afgesloten met een borrel met de collega’s.”